Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Οι Διαδηλωτές έτοιμοι για συγκρούσεις με την αστυνομία στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Νέας Υόρκης


Οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας απαιτούν τη δημιουργία κάποιου ανεξάρτητου εισαγγελικού γραφείου για να χειριστεί « τα παραπτώματα και την υπερβολική χρήση βίας από την αστυνομία .»


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, 12 Δεκεμβρίου ( Sputnik ) - Οι διαδηλωτές ετοιμάζονται για συγκρούσεις με τους ανθρώπους του Νόμου την Παρασκευή , στη λεγόμενη Ημέρα της διαδήλωσης της Οργής στη Νέα Υόρκη , και ετοιμάζονται να επιχειρήσουν διαμαρτυρίες στις Ηνωμένες Πολιτείες για τις ανησυχίες των φυλετικών χαρακτηριστικών και για την ατιμωρησία της αστυνομίας .

Θέλουμε οι άνθρωποι να κλείσουν τα δικαστήρια στις πόλεις τους . Συνεχίζουμε από εκεί όπου οι μαχητές της ελευθερίας του κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα σταμάτησαν », δήλωσε η διοργανώτρια Κέιτ Mcneely σε μια της δήλωση. " Είμαστε μια νέα γενιά νέων πολυφυλετικών ακτιβιστών πρόθυμοι να αναλάβουμε τη σκυτάλη και εμείς δεν πρόκειται να σταματήσουμε με τίποτα , " αυτή πρόσθεσε.

Οι διαδηλωτές  θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Washington Park της Νέας Υόρκης στις 14:00 τοπική ώρα (19:00 GMT) το Σάββατο, η συγκέντρωση είναι ένα κύμα δυσαρέσκειας ενάντια στις μεγάλες αποφάσεις της κριτικής επιτροπής να μην ασκήσουν δίωξη κατά των λευκών αξιωματικών της αστυνομίας, οι οποίοι σκότωσαν άοπλους μαύρους άνδρες τον Michael Brown και Eric Garner.

Διοργανωτές της εκδήλωσης κάνουν έκκληση για παρόμοιες διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Οι διαμαρτυρίες που οργανώνονται "για όλους εκείνους που σκοτώθηκαν από ρατσιστές μπάτσους δολοφόνους», και οι διοργανωτές απαιτούν τον τερματισμό των φυλετικών στερεοτύπων από την αστυνομία και τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου εισαγγελικού γραφείου για να χειρίζεται «τα παραπτώματα των αστυνομικών και την υπερβολική χρήση βίας».




"Είμαι εδώ για να προγραμματίσω μια ειρηνική διαμαρτυρία," δήλωσε η διοργανώτρια Umaara Iynaas Elliott μέσω των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης. «Πιστεύω ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι σε θέση να φωνάξουν και να εκφράσουν το θυμό τους για τις αδικίες που συμβαίνουν σήμερα, διατηρώντας ακόμα την ειρήνη", πρόσθεσε.

Η εκδήλωση χρησιμοποιεί το σύνθημα #BLACK LIVES MATTER,(οι μαυρες ζωές έχουν αξία) το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί στα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης στις συνομιλίες για τις αστυνομικές δολοφονίες των μαύρων ανθρώπων.


"Το ότι είμαι μια μαύρη γυναίκα, και έχω κουραστεί να χρειάζεται να φοβάμαι για τις ζωές των μαύρων αδελφών και για τις αδελφές μου," συνεχίζει η Elliott.

Ο Garner, 43 χρόνων , ένας ασθματικός γυρολόγος που πωλούσε στον δρόμο αφορολόγητα τσιγάρα, πέθανε από φράξιμο ενός εμποδίου στην αναπνοή από έναν λευκό αστυνομικό, τον Eric Daniel Pantaleo, στη Νέα Υόρκη στις 19 Ιουλίου. Ο Μάικλ Μπράουν, 18 χρόνων , πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από lawman Darren Wilson, ενώ περπατούσε σε ένα καταπράσινο σοκάκι στό Ferguson, του Μισούρι, στις 9 Αυγούστου.

Πιο πρόσφατα, Akai Gurley πυροβολήθηκε στις 22 Νοεμβρίου από ένα λευκό πρωτάρη NYPD αξιωματικό στη Νέα Υόρκη, ενώ αυτός κατέβαινε μια σκοτεινή σκάλα σε ένα δημόσιο κτίριο.


"Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου"




ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις