Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Στρούντελ Μήλου

Τέτοια εποχή, όλο και κάποια μήλα θα έχετε ξεχασμένα στη φρουτιέρα σας. Λίγο παραγινομένα αν είναι, δε σας «γεμίζουν το μάτι» να τα φάτε. Μην τα πετάξετε. Φτιάξτε ένα ωραιότατο
στρούντελ με υλικά που συνήθως υπάρχουν διαθέσιμα στο σπίτι.

1 φύλλο σφολιάτας
3 μεγάλα μήλα κομμένα σε κυβάκια
6 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
½ κούπα σταφίδες
Ξύσμα και το χυμό από μισό λεμόνι
3 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. κονιάκ
Κανέλα
Λίγο νερό
  
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία, βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό ώσπου να γίνει καραμέλα. Ανακατεύουμε διαρκώς. Όταν είναι έτοιμη, προσθέτουμε και τη μία από τις τρεις κουταλιές βούτυρο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Έχουμε ραντίσει με το κονιάκ τα κυβάκια μήλου και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με την καραμέλα. Ρίχνουμε την κανέλλα, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και τις σταφίδες και αφήνουμε να δέσει η γέμιση για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας.

Απλώνουμε τη γέμιση στο φύλο της σφολιάτας, τυλίγουμε σε ρολό και το βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Λιώνουμε τις υπόλοιπες δύο κουταλιές βούτυρο και περιχύνουμε το στρούντελ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200ο C για περίπου 30 λεπτά.

Όταν κρυώσει, εάν θέλετε πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Tip: Μπορείτε επίσης στη γέμιση να προσθέσετε και ψιλοκομμένο καρύδι. Ή ακόμα και να αφαιρέσετε τις σταφίδες. Αυτοσχεδιάστε άφοβα. 


“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου”
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
……
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις