Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Εύκολα Ντόνατς

Οι λιλιπούτειοι τα γνώρισαν ως ντόνατς. Για τους μεγάλους, είναι ο κλασσικός λουκουμάς. Όπως και να τα αποκαλούν, το γεγονός
είναι πως πρόκειται για αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων.
Αν και εύκολη συνταγή, η προετοιμασία τους χρειάζεται αρκετό χρόνο. Το αποτέλεσμα όμως, θα σας ανταμείψει.
  
390 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
2 κ.σ. ζάχαρη
1 βανιλίνη
Λάδι για τηγάνισμα
Ζάχαρη για το σερβίρισμα
   
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και τη βανιλίνη. Ανακατεύουμε απαλά με το χέρι μας και ταυτόχρονα προσθέτουμε σιγά σιγά το χλιαρό νερό, ώστε να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος, για περίπου 2 ώρες, να διπλασιαστεί σε όγκο.

Παίρνουμε μικρά μπαλάκια ζύμης και σε αλευρωμένη επιφάνεια τα πλάθουμε χοντρά μπαστουνάκια. Ενώνουμε τις άκρες τους για να σχηματίσουμε κύκλους και τα αραδιάζουμε σε ταψί ή μεγάλο δίσκο.
Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε πάλι να σταθούν για μισή ώρα, για να γίνει το δεύτερο φούσκωμα.

Σε καυτό λάδι, τηγανίζουμε τα ντόνατς, γυρνώντας τα και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.

“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου”
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
……
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις