αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης.
Ο κ. Στρατούλης διαβεβαίωσε ότι «έχει δρομολογηθεί και θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα, νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα σταματήσει η περαιτέρω μείωση των συντάξεων».
Όπως ανέφερε ο προεδρεύων της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Σταύρος Κουτσιουμπέλης, η ΑΔΕΔΥ εκτός από την ανάσχεση των μειώσεων έθεσε στον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το ζήτημα της αποκατάστασης των απωλειών και τη μείωση του χρόνου που απαιτείται για την απονομή των συντάξεων και του εφάπαξ των εργαζομένων του δημοσίου τομέα.
Ο αναπληρωτής υπουργός επανέλαβε, ότι η αποκατάσταση των απωλειών θα γίνει σταδιακά και σε συνδυασμό με την επανεκκίνηση της οικονομίας και την ανάπτυξη, ενώ θα υπάρξουν άμεσα μέτρα ανακούφισης των συνταξιούχων, όπως είναι η χορήγηση της 13ης σύνταξης σε συνταξιούχους που λαμβάνουν μηνιαία σύνταξη, μέχρι 700 ευρώ.
Ο κ. Στρατούλης, δεσμεύτηκε ακόμη, ότι θα προσληφθούν άμεσα οι 200 υπάλληλοι του υπουργείου Εργασίας, που είχαν απολυθεί μετά την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας, ενώ θα γίνουν και άλλες προσλήψεις με στόχο την ενίσχυση των τμημάτων παροχών των ασφαλιστικών ταμείων και τη μείωση του χρόνου απονομής των συντάξεων και των παροχών.
“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα
περιεχόμενα του άρθρου”
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
……
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE



Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου