Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

«Πάτησαν» τη Ρεάλ στο ΟΑΚΑ οι «πράσινοι»

Με μία σπουδαία εμφάνιση στο κατάμεστο και "φλογισμένο" ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός συνέτριψε με 85-69 τη Ρεάλ Μαδρίτης, βάζοντας τέλος στο αρνητικό σερί των τριών ήττων στο Top-16 και ταυτόχρονα πλώρη για την πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα.
Κορυφαίος για τους «πράσινους» ήταν ο Νίκος Παππάς, που βρέθηκε σε μεγάλη βραδιά και πέτυχε 22 πόντους, ενώ ακολούθησαν Νέλσον και Γκιστ με 16 και 13 πόντους αντίστοιχα.


Οι «πράσινοι» μπήκαν συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι να παίξουν σφιχτή άμυνα από το ξεκίνημα, γεγονός που τους βοήθησε να πάρουν το προβάδισμα από την αρχή (8-7)  και να βρεθούν στο +5 (15-10) στη συνέχεια, πριν μειώσουν στο -4 οι Μαδριλένοι στο τέλος του δεκαλέπτου.




Η ίδια εικόνα επικράτησε και στη δεύτερη περίοδο, με την ομάδα του Ιβάνοβιτς να εκμεταλλεύεται την καλή της άμυνα και να ανεβάζει τη διαφορά ακόμη και στο +8 (27-19).  Ακολούθησε προς στιγμήν ένα ξέσπασμα από τους φιλοξενούμενους, που μείωσαν στον πόντο (27-26), όμως ο Παναθηναϊκός απάντησε άμεσα και βρέθηκε στο +10 (39-29). Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε μπροστά τους «πράσινους» με 41-35.

basket - Παναθηναϊκός - Ρεάλ Μαδρίτης
Έχοντας την ψυχολογία και την ώθηση του κόσμου, η ομάδα του Ιβάνοβιτς λειτούργησε ακόμη καλύτερα στην 3η περίοδο και ανέβασε άμεσα τη διαφορά στο +11 (47-36), ενώ με ηγέτη τον Νίκο Παππά την εκτόξευσε στο +16 (69-53) στο τέλος της περιόδου, βάζοντας θεμέλιες βάσεις για τη νίκη.
Ο Παναθηναϊκός συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς και στην 4η περίοδο μη αφήνοντας κανένα περιθώριο αντίδρασης στους αντίπαλους του. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο «εξάστερος» βρέθηκε ακόμη και στο +20 (78-58) στο τέταρτο δεκάλεπτο, φτάνοντας με άνεση στο τελικό 85-69.

basket - Παναθηναϊκός - Ρεάλ Μαδρίτης

Με την σπουδαία αυτή νίκη επί της πρωτοπόρου του ομίλου τους, οι «πράσινοι» έκαναν το 6-5 (νίκες-ήττες) και κρατούν στα χέρια τους την υπόθεση πρόκριση.
Τα δεκάλεπτα: 19-15, 41-35, 69-53, 85-69
Παναθηναϊκός: Σλότερ 5, Γιάνκοβιτς 4, Φώτσης, Νέλσον 16, Παππάς 22, Μαυροκεφαλίδης 8, Διαμαντίδης 2, Γκιστ 13, Μπατίστα 8, Μπλουμς 3, Λαουάλ 4.

Ρεάλ Μαδρίτης: Ρίβερς 3, Φερνάντες 12, Νοτσιόνι, Ματσιούλις 2, Ρέγιες 11, Ροντρίγκες 4, Αγιόν 4, Κάρολ 16, Γιούλ 11, Μπουρούσης 2, Σλότερ 4.

“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου”

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
……
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις