Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απορρίπτει το σενάριο με βάση το οποίο η Ελλάδα θα ξεμείνει από μετρητά και θα αρχίσει να πληρώνει τους δημοσίους υπαλλήλους με υποσχετικές, τα λεγόμενα IOU, δημιουργώντας ένα παράλληλο νόμισμα εντός της ευρωζώνης.

Μια ενδεχόμενη χρεοκοπία, συνεχίζει το πρακτορείο, θα ανάγκαζε την ΕΚΤ να αναλάβει δράση και πιθανότατα να περιορίσει την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες, γεγονός που θα ανάγκαζε την Αθήνα να πληρώσει τους δημοσίους υπαλλήλους με IOU.
Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι διαψεύδει το παραπάνω σενάριο και παράλληλα τονίζει ότι «είμαστε πια καλύτερα εξοπλισμένοι ώστε να αποκρούσουμε τους βραχυπρόθεσμους κινδύνους από μια μετάσταση λόγω Ελλάδας». Πρόσθεσε δε ότι η παροχή της ρευστότητας μέσω του ELA θα συνεχιστεί όσο οι ελληνικές τράπεζες είναι φερέγγυες και διαθέτουν collateral.
“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα
περιεχόμενα του άρθρου”
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
……
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE



Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου