Με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε ετών από την προσφυγή της Ελλάδας στο μνημόνιο, η γερμανική Bild διερωτάται «Τι μας έχει κοστίσει η Ελλάδα μέχρι τώρα;».
Το γερμανικό έντυπο κάνει στη συνέχεια μια αποτίμηση του συνολικού κόστους από την υπαγωγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης, σύμφωνα με την οποία, η Ελλάδα έχει επιβαρύνει το ταμείο των δανειστών της με το ποσό των 215,7 δισεκατομμυρίων ευρώ την τελευταία πενταετία, από το 2010 μέχρι σήμερα.
Η εφημερίδα απεικονίζει με γράφημα τη μεταφορά χρημάτων από τους δανειστές προς τη χώρα μας, μέσα σε 88 φορτηγά, 40 τόνων το καθένα, τα οποία θα μπορούσαν να μεταφέρουν χαρτονομίσματα των 100 ευρώ. Στο δημοσίευμα μάλιστα, διευκρινίζεται ότι αν τα χαρτονομίσματα ήταν των 50 ευρώ, θα επιστρατεύονταν τα διπλάσια φορτηγά.
Bild - Ελλάδα - Ευρώ - Φορτηγά
«Τα χρήματα τα οποία έχουν δαπανήσει μέχρι τώρα ο δανειστές μας για την Ελλάδα, από την υπαγωγή της στο μηχανισμό στήριξης έως σήμερα, είναι τόσα πολλά που θα μπορούσαν να μεταφερθούν με 88 φορτηγά, βάρους 40 τόνων το καθένα», αναφέρει η Bild.
Η γερμανική εφημερίδα μάλιστα, επικαλείται τον ειδικό σε θέματα οικονομίας του γερμανικού κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), Φρανκ Σέφλερ, ο οποίος είχε προειδοποιήσει για την κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί η ελληνική οικονομία, με τη δήλωση «η Ελλάδα είναι ένα βαρέλι χωρίς πάτο».
Αποδείχτηκε «τελικά» ότι η «η Ελλάδα είναι ένα βαρέλι χωρίς πάτο. Τα ευρωπαϊκά κράτη και το ΔΝΤ έχουν χορηγήσει στην Ελλάδα γιγαντιαία οικονομική βοήθεια. Μέχρι σήμερα, οι πιστωτές έχουν χορηγήσει στη χώρα της κρίσης πάνω από 215,7 δισεκατομμύρια ευρώ με πακέτα στήριξης», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα και προσθέτει:
«Εβδομήντα δισεκατομμύρια ευρώ απορρόφησε η Αθήνα από τις Βρυξέλλες κατά το πρώτο πακέτο στήριξης ,με τα κράτη μέλη της Ε.Ε να δίνουν στη Αθήνα 52,9 δισεκατομμύρια ευρώ και και το ΔΝΤ 20,1 δισεκατομμύρια ευρώ. Κατά το δεύτερο πακέτο στήριξης η Αθήνα έλαβε το ποσό των 130, 9 δισεκατομμυρίων ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας "EFSF". To ΔΝΤ συνέδραμε το ποσό των 11,8 δισεκατομμυρίων ευρώ», σημειώνει το δημοσίευμα.
“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα
περιεχόμενα του άρθρου”
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
……
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE




Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου