Τα 6,1 Ρίχτερ που χτύπησαν τη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κρήτης, προκάλεσαν πανικό και φόβο στους κατοίκους της Κρήτης. Η ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε όλο το νησί αλλά και σε πολλές περιοχές της χώρας
Πολλοί μάλιστα, πετάχτηκαν έξω από τα σπίτια τους, προτιμώντας την ασφάλεια του... δρόμου.
Χαρακτηριστικό του σεισμού ήταν η μεγάλη διάρκεια, αλλά και το απόκοσμο βουητό που τον συνόδευε, προκαλώντας εύλογη ανησυχία.
Ιδιαίτερα αισθητός έγινε ο σεισμός στην Κρήτη, την Κάρπαθο, την Κάσο και την Κω, αλλά ακόμη και στην Αττική.
Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές δεν υπάρχουν ζημιές στο νησί.
Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές δεν υπάρχουν ζημιές στο νησί.
Τι λένε οι σεισμολόγοι
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας τονίζοντας πως επιβάλλεται οι κάτοικοι να παραμείνουν ψύχραιμοι και πρόσθεσε πως τα δυσκολότερα πέρασαν. Με βάση τα πρώτα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι επιστήμονες δεν φαίνεται να υπάρχουν υλικές ζημιές όπως είπε ο κ. Λέκκας.
Στο συγκεκριμένο σεισμικό τόξο τέτοιου μεγέθους σεισμοί είναι συχνό φαινόμενο ενώ όπως όλα δείχνουν πρόκειται για τον κύριο σεισμό. Πάντως ο καθηγητής κ. Λέκκας τόνισε πως αναμένεται «πλούσια μετασεισμική ακολουθία». Παραδέχθηκε δε πως το εστιακό βάθος ήταν πράγματι μικρό ενώ τόνισε πως διήρκησε και σχετικά αρκετή ώρα περί τα 10 δευτερόλεπτα.
“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα
περιεχόμενα του άρθρου”
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
……
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE




Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου