Σύμφωνα με την κ.Χριστοδολουπούλου, «δεν υπάρχουν πλέον μετανάστες», αφού όσοι εισέρχονται στη χώρα μας είναι πρόσφυγες. Διευκρίνισε ότι κανένας πρόσφυγας δεν είναι άστεγος, αλλά οι όλοι έχουν κάποιον που τους περιμένει, είτε πρόκειται για συγγενή, είτε για ομοεθνή τους.
Σημείωσε ότι οι πρόσφυγες έχουν «μηδενική παραβατικότητα» και πως στατιστικά δεν έχει καταγραφεί κανένα αδίκημα από την πλευρά τους.

Η αναπληρώτρια Υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο για τη δημιουργία των απαραίτητων δομών φιλοξενίας, με χρονικό ορίζοντα τον Ιούνιο. Το κυβερνητικό σχέδιο θα περιλαμβάνει τη δημιουργία στρατοπέδων και καταυλισμών στα νησιά υποδοχής, όπου θα γίνεται καταγραφή των στοιχείων των φιλοξενούμενων.
Στη συνέχεια θα δημιουργηθούν και μόνιμοι χώροι φιλοξενίας και θα καταρτιστεί και σχέδιο για τα αστικά κέντρα, ό,που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν απαραίτητες δομές.
«Οι εκδοχές είναι τρεις. Ή θα τους κλείσουμε στα κέντρα κράτησης, ή θα τους φιλοξενήσουμε ή θα τους πνίξουμε», τόνισε η κ. Χριστοδουλοπούλου.
Σχετικά με τη χρηματοδότηση, σχολίασε ότι προς το παρόν υπάρχει χρηματοδοτικό κενό και ότι η Αθήνα υποβάλλει προτάσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την παροχή έκτακτης βοήθειας, καθώς αυτή τη στιγμή, η κατάσταση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με εθνικούς πόρους.
Πρόσθεσε, επίσης, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί ότι τα 800 άτομα που ήρθαν τις τελευταίες μέρες στην Ελλάδα, δεν είναι τίποτα μπροστά στα 5.500 άτομα που επιχείρησαν να εισέλθουν στην Ιταλία.
“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα
περιεχόμενα του άρθρου”
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
……
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE



Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου