Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Στο «μικροσκόπιο» τα όπλα των ληστών

Στην Εισαγγελία Εφετών σήμερα Χριστοδούλου και Τσιρώνης. Που στρέφουν τις έρευνες οι αρχές. Οι διάλογοι κατά τη διάρκεια της σύλληψης.


Στην Εισαγγελία Εφετών οδηγούνται σήμερα οι δύο συλληφθέντες, Σπύρος Χριστοδούλου και Γρηγόρης Τσιρώνης, οι οποίοι έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας στην επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής
υπηρεσίας και της ΕΚΑΜ στη Νέα Αγχίαλο το απόγευμα της Παρασκευής.


Ο 37χρονος Γρηγόρης Τσιρώνης, καταζητείτο ως ένας εκ των «ληστών με τα μαύρα» και είναι επικηρυγμένος από το 2009 με 600.000 ευρώ, μαζί με τους αδελφούς Μάριο και Σίμο Σεϊσίδη, για σοβαρές ληστείες που είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια.


Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι ληστές εντοπίστηκαν από την Αντιτρομοκρατική ενώ υπήρχαν πληροφορίες ότι πιθανόν σε δύο ένοπλες ληστείες που έγιναν το τελευταίο διάστημα στην περιοχή της Θεσσαλίας εμπλέκεται ο Βασίλης Παλαιοκώστας.

Ο εισαγγελέας ενώπιον του οποίου οδηγήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου τους απήγγειλε τρεις βαριές κακουργηματικές κατηγορίες: διακεκριμένη οπλοκατοχή, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής και ληστεία κατά συρροή.

Σπύρος Χριστοδούλου και Γρηγόρης Τσιρώνης οδηγούνται σήμερα στην Εισαγγελία Εφετών, καθώς σε βάρος τους εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για παλαιότερες υποθέσεις.

Τι ψάχνουν τώρα οι αρχές

Πλέον οι έρευνες των αρχών στρέφονται στα ευρήματα από την εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια των όπλων και των αυτοκινήτων που βρέθηκαν στη μεζονέτα της Νέας Αγχιάλου προσπαθώντας να ξετυλίξουν το κουβάρι της δράσεις των δύο ληστών.

Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση εκτιμούν ότι οι υπόνοιες για σχέσεις ανάμεσα σε ποινικούς και ατόμων που κινούνται στον χώρο του αντάρτικου πόλης επιβεβαιώνονται και πλέον αναζητούν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν σε νέες αποκαλύψεις είτε για τη δράση εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου, όπως ο Βασίλης Παλαιοκώστας, είτε για τη δράση τρομοκρατικών οργανώσεων.

Επίσης, στο μικροσκόπιο μπαίνει σε πρώτη φάση η υπόθεση της δολοφονίας του σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Δομοκού στη Στυλίδα καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής του Σπύρου Δραβίλλα.

Οι διάλογοι και η σύλληψη

Οι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ περικύκλωσαν τη μεζονέτα της Νέας Αγχιάλου αλλά πριν προλάβουν να επέμβουν άκουσαν μια ριπή μέσα από το σπίτι και στη συνέχεια είδαν τον Γρηγόρη Τσιρώνη να βγαίνει στο μπαλκόνι με ένα καλάσνικοφ και να ζητά διαβεβαιώσεις για τη σωματική του ακεραιότητα προκειμένου να παραδοθεί.

Μετά από λίγα λεπτά βγήκαν χωρίς όπλα από τη μεζονέτα. Τότε ο Χριστοδούλου είπε στους αστυνομικούς ότι «έγινε κάτι που φοβόμουνα καιρό», ενώ ο Τσιρώνης αρχικά είπε ότι «είμαι ο Σπύρος Δραβίλλας», μετά είπε ότι «είμαι ο Γιώργος» και μετά ο «κανένας» υποστηρίζοντας αργότερα, όταν αποκαλύφθηκε η ταυτότητά του, ότι το έκανε γιατί είχε υποστεί σοκ από την αυτοκτονία Δραβίλλα.

“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου”
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
……
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις