Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Βαρουφάκης: Περίπλοκη αλλά εποικοδομητική η συζήτηση με τον Μακρόν

Εβδομήντα πέντε λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη με τον Γάλλο υπουργό Οικονομίας στο Παρίσι.

Τεχνικές λύσεις αναζήτησαν Γιάνης Βαρουφάκης και Εμανουέλ Μακρόν, στο Παρίσι, κατά την 75λεπτη συνάντησή τους με την
οποία έκλεισε ο κύκλος επαφών του υπουργού Οικονομικών στην πρωτεύουσα της Γαλλίας. 


Προηγήθηκε η συνάντηση του κ. Βαρουφάκη με τον ομόλογό του Μισέλ Σαπέν αλλά και το ταξίδι-αστραπή του υπουργού Οκονομικών στις Βρυξέλλες όπου συναντήθηκε με τον Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί. 

«Η συζήτησή μας ήταν σε τεχνικό επίπεδο. Ήταν ιδιαίτερα περίπλοκη αλλά εποικοδομητική, στο πλαίσιο των τεχνικών λύσεων που ψάχνουμε από κοινού να βρούμε» δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης μετά το πέρας της συνάντησης με τον Εμανουέλ Μακρόν. 

«Αυτό που έχει σημασία είναι ότι από κοινού βάζουμε το θέμα απέναντι και από κοινού προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε» πρόσθεσε και υπογράμμισε πως ο κ. Μακρόν «βοήθησε πολύ στη διαμόρφωση κάποιων ιδεών στο πλαίσιο της προσπάθειας των επόμενων ημερών για την εξεύρεση λύσεων», σε θέματα όπως «τα χρηματοοικονομικά, τα δημοσιονομικά, οι μεταρρυθμίσεις, τα τραπεζικά, τα κόκκινα δάνεια, ακόμα και τις εκπρόθεσμες οφειλές». 

Στόχος της συζήτησης, ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν το «πως μπορεί συνολικά να βρεθεί μια συμφωνία που να μην είναι απλώς συμφωνία αλλά και ουσιαστική επίλυση της κρίσης των τελευταίων ετών».

“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου”
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
……
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις