«Υπήρξε μια συμφωνία μεταξύ της Ευρώπης και της Ελλάδας να ακολουθηθεί ένα πρόγραμμα. Αυτό δεν συμβαίνει από τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, διότι η νέα κυβέρνηση είπε πως δεν θέλει να έχει καμία σχέση με το πρόγραμμα. Ούτε όμως μπορούν να απαιτούν χρήματα που ήταν συνδεδεμένα με το πρόγραμμα».
Bloomberg: Απίθανη μια συμφωνία για την Ελλάδα
Απίθανο θεωρεί το Bloomberg το ενδεχόμενο η Ελλάδα και οι πιστωτές της να καταλήξουν σε συμφωνία που θα «ξεκλειδώνει» τη χρηματοδότηση προς τη χώρα και θα αποτρέπει τη χρεοκοπία της, μετά και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στο συνέδριο του Economist ότι δεν να κλείσει συμφωνία με κάθε κόστος.
«Η ουσία είναι πως εντείνονται οι πιέσεις στις ελληνικές αρχές να καταλήξουν σε συμφωνία», ανέφεραν χθες σε σημείωμά τους οι αναλυτές της JPMorgan Chase, Malcolm Barr και David Mackie.
«Οι πιέσεις στη ρευστότητα της κεντρικής κυβέρνησης, οι πιέσεις στο τραπεζικό σύστημα και το πολιτικό χρονοδιάγραμμα, συγκλίνουν όλα στα τέλη Μαΐου-αρχές Ιουνίου. Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να υπάρξει κάποια ενδιάμεση συμφωνία» και «είναι ξεκάθαρο πως ο χρόνος τελειώνει», τόνιζαν.
Από την πλευρά του, ο οικονομολόγος της ING Germany, Κάρστεν Μπρζέσκι, δήλωσε στο Bloomberg πως χρειάζεται ένα τρίτο πακέτο «και δεν υπάρχει τρόπος να αποφευχθεί. Όπως και να το δεις, είτε θα υπάρξει τρίτο πακέτο διάσωσης ή Grexit. Νομίζω πως δεν υπάρχει ενδιάμεση λύση».
“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα
περιεχόμενα του άρθρου”
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
……
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE




Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου