Μένει «ακόμη μακρύς δρόμος» πριν η Ελλάδα καταλήξει σε μια συμφωνία με τους πιστωτές της, δήλωσε σήμερα
ο εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος πρόκειται να συμμετάσχει αργότερα σήμερα στις Βρυξέλλες σε μια νέα σύνοδο για το θέμα αυτό.
Σύμφωνα με τον Γερμανό αξιωματούχο, είναι σημαντικό για το Βερολίνο να έχει το ΔΝΤ στο τραπέζι, τόσο την εμπειρογνωμοσύνη του όσο και το ρόλο του στη χρηματοδότηση της Ελλάδας και δεν μπορεί να φανταστεί την επίτευξη μιας συμφωνίας με την Αθήνα που να μην περιλαμβάνει το ΔΝΤ.
«Έχουμε ακόμα αρκετό δρόμο μπροστά μας», υποστήριξε ο κ. Γέγκερ, για να συνεχίσει: «Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία. Εργαζόμαστε για αυτήν. Πηγαίνουμε με ρεαλιστικές προσδοκίες στην συνάντηση σήμερα. Οι τρεις θεσμοί έχουν δείξει με την κοινή τους θέση μία εξαιρετικά γενναιόδωρη στάση απέναντι στην Ελλάδα και υποθέτω ότι εναπόκειται στην ελληνική πλευρά να κινηθεί».
Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες περί απόρριψης των ελληνικών προτάσεων, δήλωσε: «Η θέση της γερμανικής κυβέρνησης παραμένει η ίδια. Οι τρεις θεσμοί πρέπει να αξιολογήσουν τις προτάσεις από κοινού και να υποβάλουν κοινή πρόταση προς το Eurogroup, προκειμένου να ληφθεί απόφαση». Επισήμανε δε ότι δεν γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει στις Βρυξέλλες. «Δεν έχω ακούσει τι γίνεται στις Βρυξέλλες. Θα συνεδριάσει το Eurogroup το βράδυ και από εκεί θα δούμε τα επόμενα βήματα», τόνισε.
“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα
περιεχόμενα του άρθρου”
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
……
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE





Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου