Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό από τις καταγγελίες Μητρόπουλου – Τι απαντούν Νικολούδης και Σπίρτζης

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό έβαλαν οι καταγγελίες του Αλέξη Μητρόπουλου στην εκπομπή «Ακραίως» στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, σχετικά με το κυβερνητικό στέλεχος το οποίο φέρεται να ενεπλάκη στο αίτημα της άρσης της ασυλίας του από τον οικονομικό εισαγγελέα, κάτι που όπως είχε πει το γνώριζε και ο υπουργός Επικρατείας Παναγιώτης Νικολούδης.

«Καλώ τον κ. Τσίπρα να ζητήσει από τον κ. Νικολούδη (σ.σ. τον υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για τη Διαφθορά)  ποιο κυβερνητικό στέλεχος ζήτησε από τον κ. οικονομικό εισαγγελέα να αιτηθεί άρση της ασυλίας μου παραμονή της προκήρυξης των εκλογών, για μία υπόθεση που έχει παραγραφεί και έχει φορολογηθεί κανονικά και που έχει εξεταστεί στην επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής από το 2013» κατήγγειλε κατά την παρέμβασή του στην εκπομπή «Ακραίως».
«Είναι υπόθεση του 1999 που εκκρεμούσε εδώ και αρκετό καιρό» είπε ο κ. Μητρόπουλος χαρακτηριστικά και συνέχισε:
Θεωρώ πως είναι σχέδιο σπίλωσης και θα κάνω αύριο συνέντευξη Τύπου που θα απαντήσω σε όλους τους σκευωρούς. Αφορά δικηγορική αμοιβή που την εισέπραξαν συνεργάτες μου. Εγώ απλώς ανέλαβα να επαναπατρίσω το ποσό αυτό με τον νόμο Αλογοσκούφη και να το αποδώσω στους συνεργάτες μου. Το Νομικό Συμβούλιο έπειτα από ερώτημα της κ. Κατερίνας Σαββαΐδου απεφάνθη πως είναι νόμιμο το ποσό, και τα εφετεία στα οποία απευθύνθηκα αποφάσισαν ότι παραγράφηκε.
Λίγο αργότερα, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και από τη συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ«έδειξε» τον Χρήστο Σπίρτζη ως τον υπεύθυνο για την παρέμβαση: 
Κάποια κανάλια ποντάρουν πως θα μπει ο Σπίρτζης επικεφαλής στην περιφέρεια Αττικής, πάνω από τον ηρωϊκό Πάντζα, και τον Αθανασίου, και πάνω απ' όλους μας.
Απαντώντας στις καταγγελίες του, ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Υποδομών επεσήμανε:
Με την υπόθεση του συντρόφου μου δεν έχω καμία εμπλοκή ούτε και γνώση της υπόθεσης. Δήλωσα στον Πρόεδρο πως είμαι διαθέσιμος για οποιαδήποτε περιφέρεια, οποιαδήποτε θέση ακόμη και μη εκλόγιμη. Δεν είμαι εδώ για καμία βουλευτική ή υπουργική θέση. 
«Τέλος, όσοι προερχόμαστε από τον σοσιαλιστικό χώρο, όσοι έχουμε ζήσει πώς ένα λαϊκό ριζοσπαστικό προοδευτικό κίνημα μεταλλάσσεται σε συστημικό κόμμα, σε κόμμαφιλελεύθερης κατεύθυνσης έχουμε διπλό χρέος: το πρώτο είναι να υπηρετήσουμε και να διασφαλίσουμε μια προοδευτική ριζοσπαστική πολιτική που δεν θα ξεφτίσει και το δεύτερο, να μην αφήσουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ΠΑΣΟΚ» σημείωσε.
Από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για την καταπολέμηση της Διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης δήλωσε κατηγορηματικά πως «δεν γνωρίζει αν έγινε ή δεν έγινε, οποιαδήποτε παρέμβαση στην υπόθεση του κ. Αλέξη Μητρόπουλου και ότι δεν είπε σε οποιονδήποτε, ότι έγινε παρέμβαση από κάποιον υπουργό στην ως άνω υπόθεση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις