Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Συλλαλητήριο στον Πειραιά ενάντια στην πώληση του ΟΛΠ - Θ. Δρίτσας: Ήρθε η ώρα ο Πειραιάς να βγει από την αδράνεια και να γυρίσει σελίδα

Η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει στη δημοσιοποίηση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, προκαλεί αντιδράσεις των εργαζομένων στα λιμάνια, που ανακοίνωσαν νέα κινητοποίηση.

Φωτογραφίες από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ που πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Πειραιά. Παρόντες ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη και Θεοδωρής Δρίτσας.

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
Σε δήλωσή του σε δημοσιογράφους, ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Θοδωρής Δρίτσας τόνισε τα εξής:
«Σύσσωμος ο Πειραιάς διαδηλώνει και αντιστέκεται στο ξεπούλημα του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, που μεθοδεύει η κυβέρνηση για να εξυπηρετήσει τους δανειστές, ντόπια και ξένα συμφέροντα.
Ολόκληρη η πόλη, τα επιμελητήρια, οι κοινωνικοί και συνδικαλιστικοί φορείς είναι αποφασισμένοι να εμποδίσουν τα κυβερνητικά σχέδια, που ανέλαβε να υλοποιήσει με σκανδαλώδεις διαδικασίες, το ΤΑΙΠΕΔ και οδηγούν σε αργό θάνατο τις εργασιακές σχέσεις, τη ναυπηγοεπισκευή, μια σειρά από εταιρείες, που δραστηριοποιούνται μέσα και έξω από το λιμάνι, το τοπικό εμπόριο και τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις του Πειραιά με τα νησιά.
Ο Δήμος Πειραιά πρέπει να βρίσκεται μπροστά σε αυτόν τον παμπειραϊκό αγώνα. Αυτό δεσμευόμαστε ότι θα κάνει η νέα Δημοτική Αρχή μετά την εποχή Μιχαλολιάκου. Δυστυχώς, ο απερχόμενος Δήμαρχος επέλεξε σήμερα να αναλωθεί στις επικοινωνιακές κορώνες παρουσίασης των φαραωνικών, πολυδάπανων και άχρηστων για την πόλη και την κοινωνία σχεδίων του και να απουσιάζει, όπως πάντα, από τους κοινωνικούς αγώνες προσφέροντας στήριξη στον "φίλο του" πρωθυπουργό και την καταρρέουσα κυβέρνησή του αδιαφορώντας για την τύχη της πόλης μας.
Γι’ αυτό ήρθε η ώρα ο Πειραιάς να βγει από την αδράνεια και να γυρίσει σελίδα».
Σημειώνεται ότι το σύνολο των φορέων της πόλης αλλά και ο κόσμος της ναυτιλίας έχουν ταχθεί ρητά εναντίον της ιδιωτικοποίησης. Θλιβερή εξαίρεση ο απερχόμενος δήμαρχος Πειραιά.
-----------------------
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία εργαζομένων λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ):
"Η Κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ, πιστοί εντολοδόχοι των ξένων μονοπωλιακών ομίλων και των ντόπιων συμφερόντων που τα συνεπικουρούν, ΑΔΙΑΦΟΡΟΝΤΑΣ για τις καθολικές κοινωνικές αντιδράσεις, προχώρησαν στην πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση του Μετοχικού Κεφαλαίου του ΟΛΠ.

Επιχείρησαν με μια διαδικασία “φιάσκο” στην βουλή, χωρίς καν να δεχθούν ακρόαση φορέων να νομιμοποιήσουν το πολιτικό έγκλημα ιδιωτικοποίησης κατά του ΟΛΠ και εν συνεχεία του ΟΛΘ και των άλλων λιμανιών.

Με μια πρόσκληση ενδιαφέροντος, στην οποία το ΤΑΙΠΕΔ αποποιείται κάθε ευθύνη και συνέπεια, επιχειρεί να πείσει ότι ο όποιος ιδιώτης η ξένος μονοπωλιακός όμιλος θα δεσμευτεί να εξυπηρετήσει το Δημόσιο και Κοινωνικό συμφέρον.
Βαφτίζουν τον “φιλικό διακανονισμό” σε “Συμβιβασμό” για να δημιουργήσουν νόμιμα συμφέροντα στην πλευρά της ΣΕΠ (COSCO).

Αδιαφορούν για την επιστημονική άποψη του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, ότι η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών αντίκειται στο Σύνταγμα.
Μοναδικός στόχος της ιδιωτικοποίησης είναι η εξυπηρέτηση των κερδοσκοπικών συμφερόντων σε βάρος της οικονομίας και της κοινωνίας.

Η Κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχουν καμία νομική πολιτική και κοινωνική νομιμοποίηση να προχωρήσουν σε πρόσκληση ενδιαφέροντος.

Η ΟΜΥΛΕ, οι εργαζόμενοι των Λιμανιών μαζί με όλες τις κοινωνικές και αυτοδιοικητικές δυνάμεις, προχωρεί σε πολυποίκιλες δράσεις για να ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ το Πολιτικό έγκλημα ιδιωτικοποίησης – ξεπουλήματος του ΟΛΠ αλλά και του ΟΛΘ και των άλλων λιμανιών.

Την Τρίτη 11 Μαρτίου, προκηρύσσει 4ωρη στάση εργασίας σε όλα τα λιμάνια (μέλη της ΟΜΥΛΕ)  από τις 11:00 π.μ έως τις 15:00 μ.μ και συγκέντρωση στις 11:30 στην Πλατεία Καραϊσκάκη (Πειραιά) και πορεία στο ΥΝΑ.

Καλούμε όλους τους φορείς και τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις σε συμμετοχή".
https://left.gr/news/omyle-kinitopoiisi-gia-xepoylima-toy-olp#sthash.QZEd7PFv.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις