Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Η πτώση της Γερμανίας θα είναι παραδειγματική.

Στο editorial του δέκατου τεύχους της ηλεκτρονικής έκδοσης του Geopolitics είχαμε γράψει το ακόλουθο:


« Αναζητώντας τα αίτια της πτώσης και των χτυπημάτων που δέχεται η Γερμανία από τις ΗΠΑ (ας μην ξεχνάμε ότι εκτός από το σκάνδαλο της Volkswagen και το σκάνδαλο της Siemens ξεκίνησε από τις ΗΠΑ) θα πρέπει να αναφερθούμε στο πρόσφατο παρελθόν. 
Ο αγώνας για τη μάχη της Ευρώπης ή για να είμαστε πιο ακριβείς για την κυριαρχία στην Ευρώπη, έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, μπαίνοντας πλέον στη τελική του μορφή. 


Η Γερμανία απέτυχε να κρίνει υπέρ των ΗΠΑ την κρίση στην Ουκρανία, όπως είχαμε αναφέρει στο ηλεκτρονικό τεύχος Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2014 και σε άρθρο με τίτλο: Η «ενωμένη Γερμανία» κριτής του νέου Ψυχρού Πολέμου (σελίδα 58) και τώρα καλείται να πληρώσει την αποτυχία της. Η ενωμένη Γερμανία απέτυχε να παίξει το ρόλο που επιθυμούσαν οι ΗΠΑ ως αντιπρόσωπός τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ένωση, με τη σειρά της, απέτυχε να μεταλλαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης που διακαώς επιθυμούσαν οι Αμερικάνοι. Το Βερολίνο, μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και την ένωση των δυο Γερμανιών, θέλησε να κρατήσει τις ισορροπίες ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία και να αναλάβει για λογαριασμό του το ρόλο ενός ιδιότυπου μεσάζοντα. Όμως, οι ΗΠΑ επιθυμούσαν ένα Βερολίνο ξεκάθαρα τοποθετημένο υπέρ της Δύσης που θα θωράκιζε την Ευρώπη και κατ΄επέκταση την περιοχή της Ευρασίας απ΄όποια πολιτική, οικονομική ή άλλη κίνηση της Ρωσίας και απ΄όποια προσπάθεια διείσδυσης της Κίνας και των άλλων αναδυόμενων οικονομιών. »
Σε παλαιότερη ραδιοφωνική παρέμβαση της αρχισυντάκτριας του Geopolitics στην εκπομπή του δημοσιογράφου Πέτρου Ιωάννου είχε ειπωθεί πως η Γερμανία είναι το υποβρύχιο των ΗΠΑ στην Ευρώπη και όταν βυθίζονται τα υποβρύχια πάνε αύτανδρα.
(Εδώ το ηχητικό για του λόγου το αληθές: https://youtu.be/sf1yL2fIbXQ )


Σε παλαιότερη ανάρτησή μας από το Φεβρουάριο του 2015 είχαμε γράψει πως στόχος είναι η Γερμανία να χάσει τη θέση ισχύος που κατέχει.
(Εδώ η ανάρτηση: http://www.geopolitics.com.gr/2015/02/blog-post_6.html ).


Η πτώση της Γερμανίας θα είναι παραδειγματική και το κουβάρι θα ξετυλίξει πολλά μέχρι την πτώση. Ακόμη και φαινομενικά άσχετα σκάνδαλα (γερμανικά πάντα) μεταξύ τους.
Όπως η αποκάλυψη του περιοδικού Spiegel για τις μυστήριες πληρωμές για την ανάθεση του Mουντιάλ 2006. (Εδώ η σχετική ανάρτηση:http://www.geopolitics.com.gr/2015/10/spiegel-2006.html ).

Τώρα, το μόνο που μένει είναι να δούμε την πτώση να ξεκινάει από τη Deutsche Bank. 


Geopolitics Editorial Team



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις