Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

TΩΡΑ Βρέθηκαν τα συντρίμμια του ρωσικού αεροπλάνου - Ελάχιστες οι πιθανότητες για επιζώντες

Είναι πιθανό να έχουν χάσει τη ζωή τους οι περισσότεροι άνθρωποι που επέβαιναν στο ρωσικό επιβατικό αεροπλάνο που συνετρίβη σήμερα στο Σινά της Αιγύπτου, καθώς το
αεροσκάφος καταστράφηκε ολοσχερώς, δήλωσε αξιωματούχος της αιγυπτιακής ασφάλειας, ο οποίος είχε μόλις φτάσει στον τόπο του δυστυχήματος.



Το αεροπλάνο κατέπεσε σε ορεινή περιοχή στο κεντρικό Σινά και οι κακές καιρικές συνθήκες είχαν καταστήσει δύσκολη την πρόσβαση των σωστικών συνεργείων στον τόπο του δυστυχήματος, πρόσθεσε ο ίδιος.
Τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν τελικά το αεροσκάφος στην περιοχή Χασάνα, νότια του Αρίς, στο Σινά, σύμφωνα με το αιγυπτιακό υπουργείο πολιτικής αεροπορίας.

Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε και το γραφείο του Αιγύπτιου πρωθυπουργού Σερίφ Ισμαήλ.
"Τα αεροσκάφη του στρατού βρήκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους (...) σε μια ορεινή περιοχή, 45 ασθενοφόρα εστάλησαν στη ζώνη για να απομακρύνουν τους νεκρούς και τους τραυματίες", διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.
Οι επιζώντες και οι σοροί των νεκρών θα μεταφερθούν αεροπορικώς στο Κάιρο, πρόσθεσε ο αξιωματούχος της αιγυπτιακής ασφάλειας.
Μεταξύ των επιβαινόντων στο αεροπλάνο αυτό βρίσκονται 17 παιδιά, είχε μεταδώσει λίγο νωρίτερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο πηγή της ρωσικής αρχής πολιτικής αεροπορίας.
Στο αεροπλάνο αυτό επέβαιναν επίσης 200 ενήλικες επιβάτες και 7 μέλη πληρώματος, είχε διευκρινίσει η ίδια πηγή που επικαλέστηκε το RIA.
Πρόκειται, σύμφωνα με το υπουργείο πολιτικής αεροπορίας της Αιγύπτου, για ένα Airbus A-321 της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Kogalymavia που είχε αναχωρήσει από το Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου με προορισμό την Αγία Πετρούπολη και συνετρίβη λίγο μετά την αυγή σε απομονωμένη ορεινή περιοχή του κεντρικού Σινά.
Ο εκπρόσωπος της ρωσικής αρχής πολιτικής αεροπορίας Rosaviatia, Σεργκέι Ισβόλσκι, διευκρίνισε επίσης ότι το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από το Σαρμ Ελ Σέιχ στις 05:51 ώρα Ελλάδος και ότι χάθηκε η επαφή μαζί του περίπου 25 λεπτά αργότερα.
Πηγές της αιγυπτιακής ασφάλειας σημείωσαν παράλληλα ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το αεροπλάνο κατερρίφθη. Ισλαμιστές μαχητές δραστηριοποιούνται σε κάποιες περιοχές του Σινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις