Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Οι Anonymous κατηγορούν εταιρεία της Silicon Valley ότι «προστατεύει» τον ISIS

Αμερικανική εταιρεία της Silicon Valley μπήκε στο στόχαστρο των Anonymous, οι οποίοι με tweet ισχυρίζονται ότι παρέχει online προστασία. Οι ακτιβιστές του διαδικτύου έχουν ξεκινήσει εκστρατεία κατά των τζιχαντιστών,  μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι
κατεβάζοντας τις σελίδες τους από το διαδίκτυο.
Οι Anonymous κατηγορούν την αμερικανική εταιρεία ότι βοηθάει σελίδες που σχετίζονται με τους τζιχαντιστές να «αποκρούουν» και να προστατεύονται από τις επιθέσεις τους.

Ο Matthew Prince,  συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της  CloudFlare  υποστήριξε ότι πρόκειται για μία ανάλυση του καναπέ και επιμένει ότι δεν βοηθάνε τρομοκρατικές οργανώσεις. «Πρόκειται για μία ανάλυση του καναπέ από παιδιά που είναι δύσκολο κάποιος να τη λάβει σοβαρά υπόψη του. Οι Anonymous μας χρησιμοποιούν για κάποια από τα site του, παρά τις πιέσεις που δεχόμαστε για να τους «ρίξουμε» τα site.
Πρόσθεσε ότι εάν η αστυνομία ή οι ομοσπονδιακές αρχές έρθουν στα γραφεία τους στο San Francisco, τότε θα συνεργαστούν, επισημαίνοντας ότι προτιμούν να δέχονται παρατηρήσεις από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, παρά από απρόσωπους χρήστες του διαδικτύου.
Σύμφωνα με τον ίδιο η προστασία εάν γίνεται από την εταιρεία τους θα πληρώνεται με κλεμμένες πιστωτικές κάρτες κάτι που όπως τονίζει δεν είναι καλό για την εταιρεία του. Μπορεί πρόσθεσε κάποιοι από τα 4 εκατομμύρια πελάτες μας να είναι αναξιόπιστοι.
Η εταιρεία είχε δεχθεί κριτική και το 2013 για «προστασία» σε site που συνδεόταν με την  Al Qaeda.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις