Οι υπουργοί Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης επέστρεψαν σε κεντρικό
ξενοδοχείο της Αθήνας, προκειμένου να συνεχιστούν οι συζητήσεις με τους πιστωτές.
Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές στόχος είναι να «κλειδώσει» απόψε η συμφωνία. Παράλληλα, άλλες πηγές κάνουν λόγο για πίεση των εκπροσώπων των θεσμών στα «καυτά» ζητήματα των «κόκκινων» δανείων και των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, καθώς και την πώληση πακέτων μη εξυπηρετούμενων δανείων σε ξένα funds.
Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ με μήνυμά του στο Twitter το μεσημέρι της Κυριακής γνωστοποίησε ότι το Euroworking Group θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης της Τρίτη.
Ο κ. Ντάισελμπλουμ έκανε λόγο για πρόοδο στις συνομιλίες μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών, όπου παρατηρείται πρόοδος και σύγκλιση σε πολλά θέματα, όπως αναφέρει, "προεξοφλώντας συμφωνία σύντομα" κατά πολλούς.
Ωστόσο στο τιτίβισμα του σημειώνει με νόημα ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται στο πλαίσιο που έχει χαράξει το Eurogroup, δίνοντας έτσι στίγμα ότι δεν πρόκειται οι δανειστές να υποχωρήσουν στα εναπομείναντα "αγκάθια", κυρίως τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου