Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

ΚΟΥΝΕΛΙ ΣΤΙΦΑΔΟ

ΥΛΙΚΑ

 
 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
Το στιφάδο είναι μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή που χαρακτηρίζεται από τα κρεμμυδάκια και τη γλύκα που δίνουν στο φαγητό. Το τυπικότερο στιφάδο είναι φυσικά με κουνέλι. Αυτή εδώ η συνταγή για κουνέλι στιφάδο είναι ότι πρέπει για να απολαύσετε γευστικό φαγητό ένα Σάββατο ή μια Κυριακή με την οικογένεια...Αρχικά, πλένετε καλά το κουνέλι και το κόβετε σε μερίδες. 
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σωτάρετε το κρεμμύδι με το κουνέλι για 5-6 λεπτά. Μετά σβήνετε με το κρασί. 
Ρίχνετε στην κατσαρόλα τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και περασμένες από μύλο, ένα φλυτζάνι τσαγιού νερό, δάφνη, τα
γαρύφαλλα,ενα  μπαστουνακι  κανελα,  μπαχαρι, σκορδο,  και  αλατοπιπερο.
 
Σκεπαζετε  την  κατσαρολα  και  αφήνετε  το  κουνελι  να  σιγοψηθει  για  μια  ωρα.
Παραλληλα  καθαριζετε  και  πλενετε  τα  κρεμμυδάκια  και  τα  χαραζετε  σταυρωτα  στη  ριζα τους.
Προσθετετε  τα  κρεμμυδάκια  στο  κουνελι  στιφαδο  και  συνεχιζετε  το  ψήσιμο για  μια  ωρα  περιπου.
 
Καλη  σας  ορεξη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις