Ισλαμικό Κράτος η οποία ανέλαβε την ευθύνη για τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι.
«Πρέπει το ΙΚ να εξαλειφθεί εντελώς. Οι βάρβαρες αυτές ενέργειες δεν μπορούν να μένουν ατιμώρητες. Είναι φανερό ότι το ΙΚ δεν θα διαπραγματευτεί», δήλωσε ο δήμαρχος στη μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα Algemeen Dagblad.
Πρώτος μουσουλμάνος μετανάστης που γίνεται δήμαρχος ολλανδικής πόλης, ο μαροκινής καταγωγής Αμπουταλέμπ κάλεσε τους μετριοπαθείς μουσουλμάνους να «υψώσουν τη φωνή τους και να απορρίψουν κάθε μορφή βίας». Ωστόσο υπογράμμισε ότι όλος ο κόσμος πρέπει να εργαστεί για την εξεύρεση λύσης και όχι μόνοι τους οι μουσουλμάνοι. «Το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να γίνει τώρα θα ήταν να αποξενωθούν οι μουσουλμάνοι», πρόσθεσε ο δήμαρχος.
Οι θέσεις του δημάρχου του πρώτου λιμανιού στην Ευρώπη ήταν αιτία για να προσκληθεί στον Λευκό Οίκο και στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ προκειμένου να μιλήσει για την αύξηση της δύναμης του ΙΚ.
Ο 'Αχμεντ Αμπουταλέμπ γεννήθηκε στο Μαρόκο και έφθασε στην Ολλανδία σε ηλικία 15 ετών. Εντάχθηκε στο Εργατικό Κόμμα και έγινε δήμαρχος του Ρότερνταμ το 2009.



Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου