Οι καταδικασθέντες κατηγορούνται ότι έλαβαν μέρος στη σφαγή περίπου 1.700 ιρακινών στρατιωτών το 2014, κοντά στην πόλη του Τικρίτ.
Σε θάνατο καταδικάστηκαν στο Ιράκ 40 άνδρες οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στη σφαγή έως και 1.700 ιρακινών
στρατιωτών κατά τη διάρκεια σφαγής που διέπραξε το Ισλαμικό Κράτος το 2014 κοντά την βόρεια πόλη του Τικρίτ.
Η σφαγή είχε συγκλονίσει την ιρακινή κοινωνία και θεωρείται σύμβολο της βιαιότητας των τζιχαντιστών, οι οποίοι τότε είχαν δημοσιοποιήσει φωτογραφίες και βίντεο από την αιχμαλωσία των θυμάτων, πριν την εκτέλεσή τους.
Ο ιρακινός στρατός ανακάλυψε εκατοντάδες σκελετούς σε ομαδικούς τάφους όταν ανακατέλαβε την περιοχή, το 2015.
Τα περισσότερα θύματα του ISIS ήταν σιίτες εκπαιδευόμενοι. Η αιματοχυσία κινητοποίησε την επί το πλείστον σιιτική ιρακινή κοινωνία στον αγώνα εναντίον των τζιχαντιστών.
Επτά κατηγορούμενοι αθωώθηκαν λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.
Η υπόθεση πάντως απέχει από την ολοκλήρωσή της, καθώς στην υπόθεση εμπλέκονται εκατοντάδες ύποπτοι.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Ένα νέο τεστ προσωπικότητας κυκλοφορεί στα social media και υπόσχεται να αποκαλύψει τα βασικά χαρακτηριστικά σας.
-
Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα απίστευτο βίντεο που δείχνει λαγοκέφαλους να τρώνε ο ένας τον άλλον.
-
Ως κοινός εγκληματίας συνελήφθη ο μοναδικός ιατρός του Καστελλόριζου.
-
Εν έτει 2026, αυτή είναι η κατάσταση σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις. Οι εικόνες που μας έρχονται από το εξωτερικό είναι ενδεικτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου