ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Αλέθουμε στον πολυκόφτη το κρεμμύδι με το μαϊντανό μέχρι να γίνουν πολύ μικρά κομματάκια.
Υ,Γ Το πιάτο αυτό σερβίρεται και ωμό και λέγεται kaftah nayeh. Σε κάθε περίπτωση σερβίρετε με αραβικό ψωμί και ένα ντιπ γιαουρτιού-σκόρδου για περισσότερη γεύση.
2 μέτρια κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα
650 γρ. άπαχο κιμά αρνιού (χρησιμοποιήστε μπούτι)
½ κ.γλ. τριμμένο μπαχάρι
½ ματσάκι μαϊντανό πλυμένο, στεγνωμένο, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
1/2 κ.γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Αλέθουμε στον πολυκόφτη το κρεμμύδι με το μαϊντανό μέχρι να γίνουν πολύ μικρά κομματάκια.
2. Μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε τον κιμά μαζί με τα μπαχαρικά. Αναμειγνύουμε μέχρι να γίνει μια λεία πάστα.
3.Ψήνουμε στο φούρνο για 30 περίπου λεπτά ή τηγανίζουμε με ελαιόλαδο έχοντας πρώτα αλευρώσει καλά τους κεφτέδες

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου