Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Διαβάζω και Μοιράζομαι...


 «Διαβάζω και Μοιράζομαι» (Read and Share) στον Δήμο Καλλιθέας.


 Τζούλια Λιακοπούλου


Ο Δήμος Καλλιθέας σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ - Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, επεκτείνει σε πάρκα και πλατείες...  

Ο Δήμος Καλλιθέας σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ - Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, επεκτείνει σε πάρκα και πλατείες της πόλης τη δημιουργία μικρών σπιτιών που λειτουργούν ως ελεύθερες δανειστικές βιβλιοθήκες.
Ήδη, με ευθύνη του Αντιδημάρχου  Πολιτισμού – Παιδείας και Εξυπηρέτησης του Δημότη, Γιώργου Κυριακόπουλου και τη συνεργασία των μελών του ελληνικού τμήματος της IBBY, τέθηκε σε λειτουργία το πρώτο σπιτάκι-βιβλιοθήκη («Read and Share) στο πάρκο του Πολιτιστικού Κέντρου Μελίνα Μερκούρη (Μεγίστης 20) το οποίο έχει γεμίσει με βιβλία και περιμένει τους μικρούς φίλους να τα δανειστούν.

Η δράση «Διαβάζω & Μοιράζομαι» βασίζεται σε ένα σύστημα ανοιχτής ανταλλακτικής βιβλιοθήκης, που λειτουργεί με ελεύθερο σύστημα δανεισμού, επιτρέπει την άμεση πρόσβαση των παιδιών στα βιβλία και έχει μοναδικό στόχο τη δημιουργία αναγνωστών από μικρή ηλικία.
Τα βιβλία προέρχονται από όλους τους εκδοτικούς οίκους που κατατέθηκαν τα τελευταία χρόνια προς βράβευση από τις επιτροπές των βραβείων του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ.
Τα παιδιά μπορούν, ελεύθερα, να δανείζονται βιβλία, να τα διαβάζουν και να τα επιστρέφουν στη θέση τους, ώστε να συναντήσουν τον επόμενο αναγνώστη και όταν επιστρέψουν το βιβλίο, μπορούν να δανειστούν το επόμενο. Μπορούν ακόμα να αφήσουν τα δικά τους βιβλία και να τα μοιραστούν με άλλους αναγνώστες.

Διαβάζοντας βιβλία, μοιράζεσαι τη χαρά της ανάγνωσης!!!






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις