Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Απίστευτη δήλωση! 'Στο διάολο οι συμφωνίες με την Τουρκία'...

Εξαιρετικά σκληρή γλώσσα κατά της Τουρκίας χρησιμοποίησε ο Πρόεδρος της Αρμενίας λέγοντας χαρακτηριστικά : «στο διάβολο με την κύρωση της συμφωνίας».


Όλα ξεκίνησαν όταν σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις διμερείς σχέσεις Αρμενίας-Τουρκίας, τόνισε πως ουδέποτε η μικρή και κατατρεγμένη χώρα έθεσε ως όρο την αναγνώριση της Γενοτοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία.

«Στην πραγματικότητα, η Αρμενία ήταν το μέρος το οποίο ξεκίνησε τη διαδικασία η οποία κατέληξε το 2009 στην υπογραφή των πρωτοκόλλων της Ζυρίχης. »

Τα πρωτόκολλα αυτά έχουν παγώσει εδώ και χρόνια λόγω της μη επικύρωσής τους από το τουρκικό κοινοβούλιο. Η Άγκυρα δηλώνει επανειλλημένα ότι θα επικυρώσει τα πρωτόκολλα μόνο αν οι Αρμένιοι παραχωρήσουν το Ναγκόρνο Καραμπάχ, δηλαδή την ελεύθερη Αρτσάχ του Αζερμπαϊτζάν.

 Αφού ο Αρμένιος πρόεδρος είπε «στο διάβολο με την κύρωση της συμφωνίας» συνέχισε λέγοντας  «Αυτή η φράση στην καθομιλουμένη συμπυκνώνει τον πανάρχαιο αγώνα ολόκληρου του έθνους και εξηγεί με σαφήνεια σε εκείνους που προσπαθούν να διαπραγματευτούν την πατρίδα των άλλων «ότι η πατρίδα είναι ιερή και απαραβίαστη και καλύτερα να μείνουν μακριά από εμάς με τα παζάρια τους».

Ανέφερε επίσης ότι κάτω από αυτές τις περιστάσεις το Ερεβάν σκέφτεται σοβαρά το ζήτημα της ανάκλησης από το κοινοβούλιο της χώρας, της κύρωσης των πρωτοκόλλων Αρμενίας -Τουρκίας. 

Όπως βλέπουμε η τουρκική προκλητικότητα, που βαφτίζεται διπλωματία, και ο τσαμπουκάς δεν περνούν σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις