Εύκολο και νόστιμο φαγητό με βασικά συστατικά τα αυγά, τα τυριά και το ψωμί. .
Σήμερα σας προτείνουμε αλμυρό σουφλέ με τυριά.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΥΡΕΞ 35Χ25
12 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
½ κιλό κασέρι τριμμένο
1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
1 φλιτζάνι ζαμπόν σε κομματάκια
½ κιλό γκούντα τριμμένη
½ κιλό ρεγκάτο
Μισό ΒΙΤΑΜ
1 πρέζα πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κρέμα γάλακτος μεγάλη
5 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα αντικολητικό πυρέξ 35Χ25, στρώνουμε στη βάση του έξι φέτες ψωμί του τοστ αλειμμένες πάνω κάτω με ΒΙΤΑΜ. Ρίχνουμε τυριά και ζαμπόν ανακατεμένα στην πρώτη στρώση του ψωμιού, αλείφουμε τις άλλες έξι φέτες με ΒΙΤΑΜ και τις βάζουμε δεύτερη στρώση πάνω από τα τυριά. Πάνω από τη δεύτερη στρώση ψωμιού ρίχνουμε τα υπόλοιπα τυριά και τα κομματάκια ζαμπόν.
Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και περιχύνουμε τα υλικά στο πυρέξ. Σκεπάζουμε το πυρέξ με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο, για να το ψήσουμε όταν θέλουμε να το σερβίρουμε.
Το σουφλέ τρώγεται ζεστό μόλις το ξεφουρνίσουμε, γι’ αυτό ψήστε το όταν θα είστε έτοιμοι να καθίσετε στο τραπέζι και να το απολαύσετε ζεστό. Θα το ψήσετε στους 170 βαθμούς στον αερόφουρνο, για τρία τέταρτα της ώρας, μέχρι να ροδίσει.
Καλή επιτυχία
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Η συγκεκριμένη καταγγελία υπεβλήθη τον Ιανουάριο του 2015
-
Είδε τη σωρό του πατέρα του να μεταφέρεται σε καρότσι οικοδομής! – Περιμένουμε το κατάλληλο μηχάνημα λέει αντιδήμαρχος. Μια τραγική εμπειρ...
-
Ουκρανός δημοσιογράφος έμεινε άναυδος, όταν κατέγραψε με την κάμερα του κινητού του ένα σημείο από την πόλη Κονσταντινόβκα, εκεί όπου διεξ...
-
Συνταρακτική αποκάλυψη από τα κορυφαία ευρωπαϊκά ΜΜΕ για τον πράκτορα Χανάν και τη δράση της ισραηλινής εταιρίας του που επηρεάζει εκλογέ...
-
Η βιταμίνη D (αλφακαλσιδόλη , ή D2 – εργοκαλσιφερόλη, ή D3 – χοληκαλσιφερόλη) είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη που βοηθά το σώμα να απορροφή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου