Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος


Απεβίωσε το μεσημέρι της Τρίτης το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Όπως έγινε γνωστό, τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν σε νοσοκομείο των Αθηνών.
Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος ήταν απόφοιτος της Ανωτάτης Βιομηχανικής. Μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1974, οπότε και εντάχθηκε στην ΤΟ Κυψέλης, υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ΠΑΣΠ ΑΒΣΠ.
Το 1978 ήταν μέλος της Επιτροπής Νεολαίας, το 1981 αναπληρωτής γραμματέας της Επιτροπής Κινητοποιήσεων, ενώ από το 1982 έως το 1996 υπήρξε γραμματέας της Επιτροπής Κινητοποιήσεων.
Πάντοτε υποστηρικτής του Ανδρέα Παπανδρέου, αναλάμβανε τη διοργάνωση των μεγάλων συγκεντρώσεων της περιόδου και από εκεί μάλιστα του έμεινε και το «συγκεντρωσιάρχης».
Από το 1984 μέχρι το 2005 διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, και το 2003 μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου. Το 1999 ήταν αναπληρωτής γραμματέας του Τομέα Οργανωτικού. Στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ (3-6 Μάρτη του 2013) εξελέγη μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και στη συνέχεια μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, ενώ τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου, διαφωνώντας με τις τότε επιλογές της ηγεσίας του κόμματος, αποχώρησε από το κόμμα. 
Μετά την «εκσυγχρονιστική» στροφή του ΠΑΣΟΚ παρέμεινε επικεφαλής της «αριστερής τάσης» του κόμματος, του λεγόμενου πατριωτικού ΠΑΣΟΚ.
Ήταν παντρεμένος με την καθηγήτρια Σοφία Ζαφειρίου, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις