ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μερίδες.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Σωτάρουμε μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να εξατμιστούν τα υγρά. Σβήνουμε με το κρασί και το ζωμό των λαχανικών.
Προσθέτουμε το τζίντζερ, αλάτι, τη δάφνη και βράζουμε το φαγητό σκεπασμένο σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι του.
Λίγο πριν τελειώσει, προσθέτουμε τις ντομάτες στο φαγητό.
Ζεματάμε τις ελιές σε λίγο νερό για 5 λεπτά, τις στραγγίζουμε και τις προσθέτουμε στο φαγητό ένα τέταρτο πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά.
Πασπαλίζουμε με φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε το κοτόπουλο ζεστό.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Σωτάρουμε μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να εξατμιστούν τα υγρά. Σβήνουμε με το κρασί και το ζωμό των λαχανικών.
Προσθέτουμε το τζίντζερ, αλάτι, τη δάφνη και βράζουμε το φαγητό σκεπασμένο σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι του.
Λίγο πριν τελειώσει, προσθέτουμε τις ντομάτες στο φαγητό.
Ζεματάμε τις ελιές σε λίγο νερό για 5 λεπτά, τις στραγγίζουμε και τις προσθέτουμε στο φαγητό ένα τέταρτο πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά.
Πασπαλίζουμε με φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε το κοτόπουλο ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου