Δεύτερη απόπειρα έγινε στην Πάρο για να πάρουν το ένα από τα δύο ασθενοφόρα. Αυτήν τη φορά τη νύχτα της Παρασκευής.
Το σκηνικό ξεκίνησε την Πέμπτη, όταν επιχειρήθηκε να φύγει το ένα από τα δύο ασθενοφόρα του νησιού και ο δήμαρχος, Μάρκος Κωβαίος, επενέβη παίρνοντας τα κλειδιά και εμποδίζοντας το ασθενοφόρο να φύγει.
Μετά τα όσα εκτυλίχτηκαν, έγινε και δεύτερη απόπειρα τη νύχτα της Παρασκευής, όμως αυτήν τη φορά, οι κάτοικοι έγιναν ασπίδα για να παραμείνει το ασθενοφόρο στο νησί.
Η διοίκηση του ΕΚΑΒ βρήκε εμπόδιο τον δήμαρχο, τον έπαρχο και πολλές οργανώσεις πολιτών.
Είχαν αποκλείσει το ασθενοφόρο με οχήματα και δεν το άφησαν να φύγει. Η νέα προσπάθεια που έγινε το πρωί του Σαββάτου, κατέληξε και πάλι στο κενό, καθώς η τοπική αυτοδιοίκηση και οι κάτοικοι του νησιού βρέθηκαν και πάλι εκεί.
Δείτε τις φωτογραφίες του parianosdromos.blogspot.gr
Να σημειωθεί ότι, η Πάρος διαθέτει μόνο δύο ασθενοφόρα. Ένα παροπλισμένο κι ένα όχι. Αυτό που επιχειρήθηκε να απομακρυνθεί τη νύχτα της Παρασκευής ήταν το παροπλισμένο. Το παλιό ασθενοφόρο ήταν δωρεά συγκεκριμένα για την Πάρο, οπότε δεν μπορεί να φύγει και το νέο ήρθε μετά από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου