Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

O Πάπας ζήτησε ανοιχτά ένωση των Εκκλησιών προς την Πανθρησκεία

Ο εγκάθετος της Λευκής Αδελφότητας Πάπας Φραγκίσκος προτείνει ανοιχτά την ένωση των χριστιανικών Εκκλησιών, προκειμένου όλες μαζί οι θρησκείες να
συγχωνευτούν στην Πανθρησκεία υπό την σιδηρά πυγμή του Αντίχριστου.
«Το έλεος του Θεού είναι ο δεσμός που ενώνει τις Εκκλησίες, καρπός του Αγίου Πνεύματος που παράγει την κοινωνία, αλλά ποτέ την ομοιομορφία», δήλωσε ο Πάπα χαρακτηρίζοντας τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, «αδερφό» του.
Συμπλήρωσε πως από τους πρώτες αιώνες υπήρξαν πολλές διαφορές μεταξύ των Εκκλησιών της Ρώμης (Λευκή Αδελφότητα) και της Κωνσταντινούπολης (Μαύρη Αδελφότητα), ωστόσο:
«Εάν, ως Καθολικοί και Ορθοδόξοι, θέλουμε να διακηρύξουμε μαζί τα θαύματα του ελέους του Θεού σε ολόκληρο τον κόσμο, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να τρέφουμε αισθήματα και συμπεριφορές αντιπαλότητας, δυσπιστία και μνησικακία. Το θείο έλεος, μας ελευθερώνει από το βάρος συγκρούσεων του παρελθόντος και μας επιτρέπει να είμαστε ανοικτοί για το μέλλον στο οποίο το Πνεύμα μας καθοδηγεί».
Ζήτησε δηλαδή κοινή πορεία των Εκκλησιών προς την παγκόσμια Νέα Εποχή του Αντίχριστου, την οποία θα καθοδηγεί μάλιστα το Άγιο Πνεύμα.
Επιπλέον, έκανε και αναφορά στην «ισχυρή πνευματική και ανθρώπινη εγγύτητα» που βίωσε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο ελληνικό νησί της Λέσβου, όπου και ευλόγησε το τραπέζι των ορθοδόξων, σας πρώτος ιερέας.
Τέλος σε σχέση με την Πανορθόδοξη της Κρήτης δήλωσε:
«Μαζί με πολλούς από τους καθολικούς αδελφούς και τις αδελφές μας και τους άλλους χριστιανούς, προσευχηθήκαμε για την προετοιμασία και την πραγματοποίηση του Συνόδου. (…) Είθε το Άγιο Πνεύμα να φέρει από την εκδήλωση αυτή άφθονους καρπούς για το καλό της Εκκλησίας».
Τα σχόλια δικά σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις