Παστουρμαδόπιτα Πολίτικη
Γεύση έντονη από τον παστουρμά με αρώματα μπαχαρικών από το τσιμένι. Μια συνταγή κατάλληλη για μεζεδάκια και ουζάκια.
>
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λαδώνετε ένα ταψάκι και στρώνετε 4 φύλλα κρούστας, αφού τα λαδώσετε το κάθε ένα χωριστά.
Στρώνετε πρώτα το κασέρι (φέτες), μετά τον παστουρμά και τέλος τις ντομάτες. Καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, αφού τα λαδώσετε. Ψήνετε στους 180 °C για 30".
Όταν ροδίσει η παστουρμαδόπιτα, είναι έτοιμη. Σερβίρεται ζεστή.
Σημ.: Πριν βάλετε την παστουρμαδόπιτα να ψηθεί, εάν θέλετε, αλείψτε την επιφάνεια με κρόκο αυγού και σουσάμι.
Στρώνετε πρώτα το κασέρι (φέτες), μετά τον παστουρμά και τέλος τις ντομάτες. Καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, αφού τα λαδώσετε. Ψήνετε στους 180 °C για 30".
Όταν ροδίσει η παστουρμαδόπιτα, είναι έτοιμη. Σερβίρεται ζεστή.
Σημ.: Πριν βάλετε την παστουρμαδόπιτα να ψηθεί, εάν θέλετε, αλείψτε την επιφάνεια με κρόκο αυγού και σουσάμι.
Tips
Το τσιμένι είναι το μπαχαρικό που έχει ο παστουρμάς γύρω γύρω. Αν δεν θέλετε έντονη γεύση αφαιρέστε το.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου