Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Καρυδομπουκίτσες

ΥΛΙΚΑ
  • 2 κούπες καρύδια αλεσμένα
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • Μισή κούπα φρυγανιά τριμμένη
  • Μισό κουταλάκι γλυκού κανέλα
  • ¼ κ.γλ. γαρίφαλο
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Αρχικά φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας για 5 τη ζάχαρη με το νερό . Στο τέλος ρίχνετε και το χυμό λεμονιού και το κατεβάζετε από τη φωτιά , αφήνοντάς το να κρυώσει .
  2. Σε μπολ ανακατεύουμε τα καλοαλεσμένα καρύδια με τη φρυγανιά και τα μυρωδικά .
  3. Προσθέτουμε το μείγμα των καρυδιών στο σιρόπι και ανακατεύουμε καλά .
  4. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια με τη βοήθεια δύο μικρών κουταλιών και τα ρίχνουμε στη ζάχαρη άχνη . Τα πανάρουμε καλά και τα τοποθετούμε σε πιατέλα .
  5. Διατηρούνται αρκετές μέρες εκτός ψυγείου , σκεπασμένα με πλαστική μεμβράνη .
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις