-
ΥΛΙΚΑ
- ½ κιλό γαύρο φρέσκο ή σαρδέλα φιλεταρισμένα (χωρίς το κόκκαλο)
- 2-3 πιπεριές κόκκινες, πράσινες ή χρωματιστές
- μερικά μανιτάρια
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 κύβο λαχανικών
- ½ κ.γλ. ρίγανη
- Καλαμάκια για σουβλάκια
- 1 λεμόνι
- ½ φλ. λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Φιλετάρουμε το γαύρο ή τη σαρδέλα, εγώ το έκανα με γαύρο, βγάζοντας το κόκκαλο και ανοίγοντας το ψαράκι σε 2 φιλέτα. Κόβουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε καρέ στο μέγεθος του ψαριού ρολό.
- Περνάμε εναλλάξ το γάβρο (σε ρολό) με τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι στα καλαμάκια. Αν ο γαύρος ή η σαρδέλα είναι μεγάλα, θα ρολάρουμε 1 φιλέτο, αν είναι μικρότερα, τοτε θα ρολάρουμε 2 φιλέτα μαζί.
- Λιώνουμε τον κύβο λαχανικών με το λάδι και μαρινάρουμε με το μείγμα τα σουβλάκια μας για λίγη ώρα. Έπειτα τα ψήνουμε σε ένα καυτό τηγάνι για 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα ή και στα κάρβουνα.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με ρίγανη και ρίχνουμε λεμονάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου