Ευωδιαστά κολοκύθια γεμιστά με τυρί
ΥΛΙΚΑ
12 μέτρια κολοκύθια
250 γρ. ανθότυρο
250 γρ φέτα
3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
αρκετό δυόσμο
λίγο μαϊντανό
αρκετό πιπέρι
1/2 της κούπας ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μιά μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει
Εν τω μεταξύ πλένουμε τα κολοκυθάκια και αφαιρούμε τις άκρες τους.
Μόλις πάρει βράση το νερό τα ρίχνουμε μέσα και τα αφήνουμε για 10 λεπτά.
Τα σουρώνουμε και ως να κρυώσουν φτιάχνουμε την γέμιση.
Ανακατεύουμε τα τυριά, το δυόσμο, τον μαϊντανό, τη φρυγανιά, το σκόρδο και το πιπέρι με το μισό λάδι.
Κάνουμε σε κάθε κολοκύθι μιά σχισμή και την ανοίγουμε βάζοντας την γέμιση έτσι ώστε τελειώνοντας να μοιάζει με βαρκούλα.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα πυρέξ και τα τοποθετούμε μέσα.
Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο λάδι και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου γιά μισή ώρα περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου