Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ: Είδα ανθρώπους στην θάλασσα – Ήταν νεκροί

Ένας αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν σε παραπλέον σκάφος έδωσε την πρώτη μαρτυρία από το συμβάν.


Ο Δημήτρης Λώλης μίλησε στο κανάλι του Mega για τις τραγικές εικόνες που αντίκρυσε όταν τον κάλεσαν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που βρίσκονταν στη θάλασσα.
Ο ίδιος αναφέρει: «Δυο καΐκια πήγαιναν προς την Μονή όταν λάβαμε το σήμα για να πάμε στο σημείο, επειδή μας είπαν πως έγινε σύγκρουση με πλοία» και συνεχίζει «Όταν φτάσαμε εκεί υπήρχαν 8 με 9 άνθρωποι στη θάλασσα. 2 από εμάς πήδηξαν στη θάλασσα για να μαζέψουν τους ανθρώπους που ήταν εκεί, τους πετάξαμε και σωσίβια. Όταν τους έβγαλαν τους έκαναν τεχνητή αναπνοή αλλά είχαν πεθάνει».

Όσο για το πώς συνέβη η σύγκρουση ο κ. Λώλης το μοναδικό που είπε ήταν ότι «εμείς ταχυπλοο δεν είδαμε, δεν ξέρουμε που είναι μπορεί στον πάτο της θάλασσας».

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από το Λιμενικό, φαίνεται ότι το ταχύπλοο που είναι 8 μέτρων με ισχυρές μηχανές και καμπίνα κινείτο με μεγάλη ταχύτητα έπεσε με δύναμη πάνω στη λάντζα, την έκοψε στη μέση και την ανέτρεψε.

Κατά πληροφορίες ο καπετάνιος της λάντζας κόρναρε και έκανε ελιγμούς προκειμένου να αποφύγει το ταχύπλοο κάτι το οποίο όμως δεν επιτεύχθη. Το ταχύπλοο έκοψε στη μέση τη λάντζα με αποτέλεσμα ο καπετάνιος της να σκοτωθεί ακαριαία, ένα παιδάκι 2 ετών να βρει το θάνατο, όπως και ένας ακόμη άνδρας, ο οποίος εξετάζεται αν είναι ο πατέρας του παιδιού.

Ο οδηγός του 8μετρου ταχύπλοου με καμπίνα, ο οποίος συνελήφθη και κρατείται στο Λιμεναρχείο Αίγινας φέρεται να είπε,  «Δεν κατάλαβα τι έχει συμβεί, δεν είδα τίποτα, δεν κατάλαβα τίποτα».

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Αίγινας για τις πρώτες βοήθειες και με ελικόπτερο θα διακομιστούν σε νοσοκομείο της Αθήνας. Στο Κέντρο Υγείας έχουν μεταφερθεί και οι υπόλοιποι επιβάτες της λάντζας, οι οποίοι έχουν μικροτραυματισμούς, αλλά κυρίως έχουν υποστεί ισχυρό σοκ.

Αυτό είναι το ταχύπλοο σκάφος, το οποίο κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, εμβόλισε το μεσημέρι της Τρίτης τουριστικό σκάφος, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πέρδικα - Μονή, στην Αίγινα.
Αποτέλεσμα της μοιραίας σύγκρουσης ήταν τέσσερις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και ένα μικρό παιδί, ενώ πέντε ακόμη άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σοβαρά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις