Μία υπέροχη παραδοσιακή Κωνσταντινοπολίτικη συνταγή από φίλη που ξέρει καλά λογω καταγωγής και με χαρα την μοιράζεται μαζί μας - σκέτη μπουκιά και συγχώριο που λέμε !!!
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΛΟΙ !!!
Φτιάχνουμε πρωτα ενα ζυμάρι με
1/2 ποτήρι του νερού νερό
250γρ περίπου αλεύρι
1 κουταλάκι μαγιά
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι αλάτι
ζυμωνουμε και αφήνουμε να φουσκώσει.
Γέμιση
500 γραμ.κιμά
4 φέτες ψωμί μουλιασμένο και καλά στιμμένο
1 αυγό
1 κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
1 σκελίδα σκορδο ψιλοτριμμένη
Δυόσμο
αλάτι πιπέρι
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
λίγο ελαιόλαδο
Από πάνω
Ντομάτες κομμένες σε ροδέλες ποσότητα να καλύψει το ταψάκι όλο πάνω από τον κιμά
Φέτες του τόστ κασέρι σε ποσότητα να καλύψει το ταψάκι
3 αυγά
Εκτέλεση γέμισης
Ζυμώνουμε καλά τον κιμά με όλα τα υλικά της γέμισης .
Λαδώνουμε ένα πυρέξ ή ταψάκι και απλώνουμε το ζυμάριμας ,
Από πάνω απλώνουμε τον κιμά και τις ροδέλες από την ντομάτα.
Αλατίζουμε ελαφρώς προσθέτουμε λίγο μοσχοκάρυδο και τελειώνουμε καλύπτοντας λόλη την επιφάνεια με φέτες του τόστ κασέρι.
Χτυπάμε τα 3 αυγά και περιχύνουμε το φαγητό μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να πάρει ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα .Καλή επιτυχία και καλοφάγωτη !!!
Συνταγή από την καλή μου φίλη Eva Triantafillidou από την Πόλη !!!
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Στο στόχαστρο σχολίων που αναπαράγονται κατά δεκάδες στα social media, έχει βρεθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα επιστήμονας του Βόλου.
-
Θλίψη επικρατεί στη Βραζιλία καθώς η 18χρονη Ιζαμπέλ Μαρσινάκ, πρωταθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής νέων το 2021, άφησε την τελευταία της...
-
Υπάρχουν ήδη τα πρώτα αποτελέσματα από την έναρξη της λειτουργίας του πιλοτικού συστήματος καμερών στην Αττική.
-
Η απώλεια της γιαγιάς του από άνοια ήταν η αφορμή για να αφιερώσει τη ζωή του στην προστασία του εγκεφάλου. Σήμερα, ο Dr. Clint Steele κρο...
-
Σταυριάννα Πολυχρονάκη 11-04-25 14:38 «Ντου» του δημοσιογράφου στη γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ



Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου