Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Ανάρτηση «γροθιά» στους στρουθοκάμηλους! 33 δις το κόστος κάθε χρόνο του περήφανου λαού που φώναζε πως ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ μαζι…

33 δις. 33,000,000,000 ευρω. 
33,000 εκατομμύρια. 
Τόσο κοστίζει στον περήφανο και λεβέντη έλληνα η διαφθορά,
κάθε χρόνο, σύμφωνα με τον κ. Ρακιντζή. 
ΤΟ ΧΡΟΝΟ, όχι την δεκαετία. Αντιλαμβάνεστε το νούμερο? Σε δέκα χρόνια, αν δεν υπήρχε διαφθορά, θα είχαμε ξεμπλέξει αναίμακτα. ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, χωρίς περικοπές. 
Αν ακολουθούσαμε συνετά το πρώτο μνημόνιο του ΓΑΠ, αν δεν»αγανακτούσαμε» με τόση ζέση, αν κοιτούσαμε κατάματα τη σκληρή λογική, θα μασταν καλύτερα από την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Κύπρο, που τελείωσαν με το βραχνά των μνημονίων.
 Το πρώτο μνημόνιο, όπως και όσα ακολούθησαν, πρότεινε (ακτός των αναγκαίων περικοπών) λύσεις για την πάταξη της διαφθοράς. Έθιγαν εκατομμύρια συυμπολίτες μας, απ΄αυτούς που φώναζαν πως ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ μαζι. Αλλά αυτό δεν συνέφερε, κατέστρεφε το φαγοπότι. Οι λατρεμένοι πολιτικοί μας, και κυρίως εκείνοι της εκάστοτε αντιπολίτευσης, δεν θα έμεναν απαθείς μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν αυγά ΚΑΙ καλάθια. 
Το πολέμησαν. 
Πήραν τον «πανέξυπνο» λαό με το μέρος τους. Δαιμονοποίησαν αμέσως τους Γερμανούς, το ΔΝΤ και όσους προσπάθησαν να μας μάθουν την αλφαβήτα. 
Τα κατάφεραν. 
Έξι χρόνια αγώνα και το χάλι μας καλά κρατεί. Έχουμε πολλές δεκαετίες «αγώνων» , ακόμα. Αλλά μας αρέσει να μαζοχιζόμαστε. 
Μας αρέσει να πολεμάμε για τα κεκτημένα των ΔΥ στην πολεοδομία, στις εφορίες, παντού. Θα αγωνιστούμε ενάντια στο ΣΔΟΕ που έπιασε τον κάπελα να μην κόβει αποδείξεις. 
Θα τον πετάξουμε στη θάλασσα. Θα αγωνιστουμε όταν ο γιατρος μας με τις παχυλές καταθέσεις, πιαστεί να μην κόβει αποδείξκεις και θα πούμε πως είμαστε καλέσμενοι στο ΙΑΤΡΕΙΟ-ΠΑΡΤΥ. 
Θα τον στηρίξουμε, γιατί αύριο θα στηρίξει εκείνος εμάς. Μεταξυ κατεργαρέων ειλικρίνεια. Και παράλληλα, θα απορρίψουμε κάθε είδους μέτρο που μας φέρνει κοντά στον πολιτισμό. Κι εκεί που μας βολεύει θα βρίζουμε για το χάλι μας. 
Και μετά που λέω πως είμαστε ως λαός, ηλίθιοι, αστοιχείωτοι και ανώριμοι πέφτουν οι κατάρες συννεφο. 
Με τις υγείες σας.  
Tzitzis Yannis




http://www.pesotithes.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις