Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

«Τσακίζουν» και τις μονογονεϊκές οικογένειες!

Ναι είμαστε μονογονεϊκή οικογένεια. Ναι μεγαλώνω δύο παιδιά μόνη μου. 

Όχι δεν παίρνω διατροφή γιατί η καλή μας πολιτεία, με τους ανίκανους, ανάλγητους και αναίσθητους πολιτικούς έχουν φροντίσει μεταξύ άλλων και γι’ αυτό. 
Πώς; 
Για να ξεκινήσει μία γυναίκα νομικές διαδικασίες για να κατοχυρώσει δικαίωμα διατροφής, το λιγότερο που χρειάζεται για δικηγόρο και δικαστικές δαπάνες είναι 800 ευρώ (στην καλύτερη).
 Και ναι, με αιματηρές οικονομίες καταφέρνει μετά από μερικά χρόνια, αφού χωρίσει, να κάνει αυτή την αγωγή. 
Αποτέλεσμα; 
Ο εν διαστάσει σύζυγος δηλώνει χαμηλά εισοδήματα, δε δείχνει κάτι στο όνομά του (τα έχει μεταφέρει όλα) και παρ’ όλο που δεν παίρνει ποτέ του τα παιδιά (ούτε καθημερινές, ούτε σαββατοκύριακα, ούτε διακοπές) το δικαστήριο αποφαίνεται ότι αυτός ο άνθρωπος, για δύο παιδιά στην εφηβεία, πρέπει να δίνει 290 ευρώ επειδή η σύζυγος δουλεύει (παίρνει 700 ευρώ μηνιαίως) και έχει δύο ακίνητα στο όνομά της (από τους γονείς της φυσικά) για τα οποία αυτή η γυναίκα πρέπει να δίνει ΕΝΦΙΑ, κοινόχρηστα κλπ, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να της αποφέρουν κάποιο εισόδημα, καθώς δεν μπορούν να νοικιαστούν όπως είναι. 
Και φυσικά, αν ο εν λόγω κύριος δεν δίνει τη διατροφή, θα πρέπει να κινηθεί πάλι νομικά (άλλα έξοδα) για να τον αναγκάσει να τα δίνει.
Για ποια δικαιοσύνη και για ποια πολιτεία μιλάμε; 
Όταν πρέπει να πληρωθεί η ΔΕΗ (η οποία δεν κάνει καμία έκπτωση σε τέτοιες περιπτώσεις), ΕΥΔΑΠ, τηλέφωνο, φροντιστήρια, βιβλία, ρούχα κλπ., φτάνουν αυτά τα 700 ευρώ; 
Και ας μην αναφερθούμε στην προσωπική της εργασία, να διαβάσει τα παιδιά, να πάει και να τα φέρει από φροντιστήρια, να ξενυχτάει όταν είναι άρρωστα και να πρέπει να πάει και για δουλειά, να μαγειρέψει, να συγυρίσει…. και πολλά πολλά άλλα.
Και σα να μην έφταναν αυτά, αυξάνονται και οι εισφορές του ΙΚΑ και της εφορίας και ο εργοδότης τα παρακρατά από αυτό το «υπέρογκο» ποσό που παίρνει ως μισθό, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ιδιότητά της ως μονογονεϊκή οικογένεια.
ΝΤΡΟΠΗ…. Αλλά αυτή η λέξη τους είναι εντελώς άγνωστη….



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις