Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Ευρωστρατός: Στις Βρυξέλλες …μαδάνε μαργαρίτα αν το χρειάζονται ή όχι άμεσα!

Στις Βρυξέλλες μαδάνε μαργαρίτα με ερώτημα αν είναι επείγον να δημιουργηθεί ευρωστρατός ή όχι!!! Χθες ο Βέλγος πρωθυπουργός είπε πως όχι.
Σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είπε ότι είναι κάτι παραπάνω από επείγουσα η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού στρατού!
Ο Γιούνκερ εξέφρασε αυτή την άποψη σε  εκδήλωση που πραγματοποίησε η γερμανόφωνη κοινότητα του Βελγίου. Αιτιολόγησε την άπψή του λέγοντας ότι  «οι Αμερικανοί δεν είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν την Ευρώπη».
Δεν γνωρίζουμε τι γνώσεις έχει επί στρατιωτικών θεμάτων ο κ.Γιούνκερ.Στο Λουξεμβούργο δεν είχαν ποτέ την ανάγκη να ασχοληθούν με τέτοια ζητήματα.


Προφανώς γνωρίζει ότι ένας πολυεθνικός στρατός για να δημιουργηθεί και να είναι επιχειρησιακά αξιόπιστος χρειάζεται πάρα πολύ χρόνο.Δεν πατάς ένας κουμπί και δημιουργείται.Λογικά θα τους έχει ενημερώσει ο Κωσταράκος ως πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ. Ακόμη κι αυτή η επιτροπή σε σχέση με την αντίστοιχη στρατιωτική επιτροπή του ΝΑΤΟ δεν έχουν καμία απολύτως σχέση.Η ευρωπαϊκή απλά συνεδριάζει.
Πάρα πολύ αργά θυμήθηκαν στις Βρυξέλλες την ανάγκη δημιουργίας ευρωστρατού.Όσο και να τρέξουν τώρα τα γεγονοτα τους έχουν προ πολλού ξεπεράσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις