Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

VIDEO NTOKOYMENTO - Aνήλικοι πρόσφυγες εκδίδονται στο κέντρο της Αθήνας για λίγα ευρώ προκειμένου να καταφέρουν να περάσουν παράνομα στην Ευρώπη

Οι ανήλικοι εκδίδονται για λίγα μόλις ευρώ, προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα για να καταφέρουν να περάσουν
παράνομα στη Δυτική Ευρώπη.

Όπως αναφέρει το CNN στην πλατείας Βικτωρίας, θα βρείτε το συγκλονιστικό κόσμο του σεξ και της εκμετάλλευσης, κι όλα αυτά για επιβίωση.

Το εμπόριο του σεξ υπήρχε πάντα εδώ, αλλά τώρα έχει επιδεινωθεί από τον μεγάλο αριθμό των προσφύγων που φθάνουν από την Μέση Ανατολή, αναφέρουν οι δημοσιογράφοι.

Στα δίχτυα αυτού του εμπορίου απελπισίας βρίσκονται και οι ασυνόδευτοι ανήλικοι – πολλοί από αυτούς έφηβα αγόρια.

Ξεκινά με επαφή με τα μάτια, ένα φαινομενικά ευγενικό «γεια σου», ή μια παράκληση για ένα τσιγάρο.

Σε ένα παγκάκι, ένας μεγαλύτερος άνδρας τρίβει τους ώμους ενός νεαρού πρόσφυγα. Άλλοι σχηματίζουν μικρές ομάδες στην πλατεία, οριοθετώντας τις επιλογές τους.

«Είναι ένα παιχνίδι» εξηγεί στο CNN ο κοινωνικός λειτουργός Τάσος Σμετόπουλος.

«Φυσικά οι ανήλικοι θέλουν χρήματα. Αυτό είναι το σκεπτικό… Να συγκεντρώσουν χρήματα για να περάσουν παράνομα στην κεντρική Ευρώπη».

Ένας από αυτούς που αναζητούν τρόπο να αποδράσουν στην Ευρώπη είναι ο Αλί (δεν είναι αυτό το πραγματικό του όνομα), ένα 17χρονο αγόρι από το Αφγανιστάν. Ήρθε στην Ευρώπη με την ελπίδα πως θα πάει σε κάποιο σχολείο και εν συνεχεία θα καταφέρει να φέρει και την μητέρα του.

Έφτασε στην Ελλάδα μόνος του, με 270 ευρώ , χωρίς ένα μέρος για να μείνει και βρέθηκε σε ένα περιβάλλον με ναρκωτικά και πορνεία.

Τώρα, εξαρτάται από τα ναρκωτικά και τα χρήματα των πελατών του.

«Είπα στον εαυτό μου: ‘κοίτα ήρθες στην Ευρώπη, ποιος ήταν ο στόχος σου;’» λέει. «Δεν το κάνω αυτό επειδή μου αρέσει. Αν ήθελα να κάνω κάτι τέτοιο, θα έβγαινα με μια κοπέλα. Αλλά επειδή δεν έχω τα χρήματα, δεν έχω άλλη επιλογή».

Όπως πολλοί από τους φίλους του, ο Αλί πηγαίνει τακτικά στο πάρκο γύρω από το ξενοδοχείο, όπου οι συμφωνίες κλείνονται συνήθως με ντόπιους άνδρες, και οι τιμές κυμαίνονται από 5 έως 12 ευρώ.

«Μερικοί προσφέρουν 3 ευρώ, άλλοι 100 και άλλοι 80 ευρώ. Αλλά δεν πηγαίνω με κανέναν για λιγότερο από 60 ευρώ» εξηγεί.

Στα ξέφωτα στα γειτονικά μονοπάτια, δεκάδες συσκευασίες προφυλακτικών είναι πεταμένα στο έδαφος, γράφει το CNN

«Στο τέλος της ημέρας, μέσα στο πάρκο, αυτοί έρχονται. Κάποιοι κατεβάζουν τα παντελόνια σου μόνο και μόνο για να δούνε τα οπίσθια» λέει ο Αλί. «Κάποιοι σε πλησιάζουν, σου μιλούν και σου δείχνουν τα χρήματα τους, έτσι δουλεύει».

Ο Αλί λέει επίσης πως μερικοί από τους μεγαλύτερους άνδρες ζητούν από τα αγόρια να τους συνοδεύσουν σε μία κοντινή ντίσκο και μετά στα σπίτια τους. Ο ίδιος εκδίδεται κάθε μέρα τις τελευταίες 3-4 εβδομάδες – τα χρήματα και η ευκαιρία για ένα ζεστό κρεβάτι είναι πολύ καλά για να τα απορρίψει. «Κάποιοι μπορεί να σε πάρουν στο σπίτι τους, να σου δώσουν χρήματα και ότι άλλο θελήσεις» λέει. «Σου φέρονται σα να είσαι ο σύζυγός τους, ο φίλος τους και σου δίνουν 200, 300 ή και 400 ευρώ. Είναι πολύ δύσκολο. Πώς μπορεί ένας άνδρας να είναι με κάποιον άλλον άνδρα και να του φέρεται έτσι; Αυτοί οι άνδρες είναι άρρωστοι. Δεν έχει σημασία πόσο συχνά το κάνω, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο».

«Είναι σοκαριστικό για εμάς, για μένα, για σένα» λέει ο Τάσος. «Αλλά γι’ αυτούς (τους πελάτες του σεξ) είναι σαν ένα καινούριο κρέας. Τους ανθρώπους που είναι απελπισμένοι, είναι πολύ εύκολο κάποιος να τους κακοποιήσει».Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις