Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Σκληροί πυρήνες Ιμάμηδων προσπαθούν να προσηλυτίσουν νέους της ελληνικής μειονότητας στη Βόρεια Ήπειρο

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ
Της Χριστίνας Φλάσκου
Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς το πογκρόμ των διώξεων της ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου, με σκοπό την τρομοκράτηση αλλά και εξισλαμοποίηση των Ελλήνων Χριστιανών και ιδίως των νέων, οι οποίοι στρατολογούνται από σκληρούς πυρήνες Ισλαμιστών και Ιμάμηδων στην «καρδιά» της ελληνικής μειονότητας και ιδιαίτερα στα χωριά της Δρόπολης.
Στην προσπάθεια αυτή οργανωμένες ομάδες καθώς και κρατικές υπηρεσίες και δικαστικές Αρχές, και όχι άτομα του κοινού ποινικού δικαίου, μετέρχονται μεθόδων καταπάτησης των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας με χαρακτηριστικό παράδειγμα την υπεξαίρεση και καταπάτηση εκκλησιαστικής ακίνητης περιουσίας στην Αλβανία όπως η πιο πρόσφατη περίπτωση ιδιωτικοποίησης του ιστορικού μοναστηριού των Σαράντα Μαρτύρων στους Αγίους Σαράντα.
Χαρακτηριστικό επίσης της δράσης των οργανωμένων ομάδων είναι το «μπαράζ» ληστειών που καταγράφεται στα χωριά της μειονότητας και που σκοπό δεν έχουν την κλοπή αντικειμένων αλλά την κατατρομοκράτηση των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου.
Η εκστρατεία, μάλιστα, προσηλυτισμού της ελληνικής μειονότητας γίνεται με τη δικαιολόγια ότι οι Ιμάμηδες ανταποκρίνονται στις προσκλήσεις των Ελλήνων και Ελληνόφωνων μουσουλμάνων που ζουν εκεί, όπως χαρακτηριστικά  υποστηρίζει ο Ιμάμης Αχμάντ Ελντίν, επικεφαλής του τζαμιού «Σαλάφ Ους Σαλίχ».
Σύμφωνα με αναφορά του στον ιστότοπο που διατηρεί «επισκεφτήκαμε την Ελληνική μειονότητα στα χωριά του Αργυροκάστρου, συντάξαμε μαθήματα και παραδόσεις για το Ισλάμ στην Ελληνική γλώσσα και υπήρχε έντονο ενδιαφέρον από Μουσουλμάνος και από μη Μουσουλμάνους», ενώ συνεχίζοντας αναφέρεται στην επίσκεψή του στο χωριό Μπούλιο, το οποίο όχι τυχαία τοποθετεί κοντά στη Δερβιτσάνη.


Το χωριό Μπούλιο είναι ένα μικρό χωριό που κατοικείται από Χριστιανούς και Μουσουλμάνους στην περιοχή της Δρόπολης κι όπου η ομάδα του εν λόγω Ιμάμη χρηματοδοτεί την ανέγερση τζαμιού.
Ο εν λόγω Ιμάμης ζητά οικονομική στήριξη για να συνεχίσει, όπως ο ίδιος υποστηρίζει το έργο της «ντάουα» (δηλαδή προσηλυτισμός) των Ελληνόφωνων Μουσουλμάνων αλλά και Ελλήνων της Αλβανίας στο Αργυρόκαστρο και στα γύρω χωριά.
Επισημαίνεται ότι αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο όπου ο ακραίος Ισλαμισμός στην Αλβανία κερδίζει συνεχώς έδαφος, με δεκάδες νέων να έχουν προσχωρήσει στις τάξεις του ISIS.
Η ανησυχία στην ελληνική μειονότητα είναι ιδιαίτερα έντονη καθώς τα τελευταία χρόνια η συγκεκριμένη προσπάθεια προσηλυτισμού γίνεται ολοένα και πιο οργανωμένα από διάφορα κέντρα τα οποία χρηματοδοτούν γενναία αυτές τις κινήσεις.

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις