Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

ΡεβΙθοκεφτέδες οι παραδοσιακοί !!!

Σαμιώτικη συνταγή από την γιαγιάκα μου !!! 




ΥΛΙΚΑ
250 γραμ. ρεβίθια 
2 πράσα ψιλοκομμένα
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
10 φύλλα δυόσμος ψιλοκομμένα
1 αυγό
αλάτι πιπέρι 
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό κύμινο
4-5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
αλεύρι όσο πάρει να γίνει σφιχτό το μείγμα μας για όλες τις χρήσεις 
λάδι καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε από το βράδυ τα ρεβίθια στο νερό ,το πρωί τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στο μούλτι να λιώσουν ελαφρώς ,ας μείνουν μερικά και ολόκληρα
[αν θέλετε λίγο για 20 λεπτά τα βράζετε και μετά τα πολτοποιείτε εγώ τα φτιάχνω όπως η γιαγιά μου άβραστα κι έχουν πιό ωραία γεύση]
Αφού τα πολτοποιήσουμε ελαφρώς τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι 
Τα ανακατεύουμε μ ένα κουτάλι καλά και αμέσως προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να δούμε ότι στέκεται το μείγμα μας κι έχει σφίξει΄.
Βάζουμε το καλαμποκέλαιο  στο τηγάνι να κάψει και τηγανίζουμε κουταλιά κουταλιά προσεκτικά μην μας αρπάξουν λίγο τους ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας και μετά...εξαφανίζονται!!!! ..Καλή μας όρεξη !!!!
*Το καλαμποκέλαιο τους δίνει ωραίο χρώμα και γίνονται πιο τραγανοΊ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις