καθαρίζουμε τα μήλα,αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο και διατηρούμε ολόκληρα,τα τοποθετούμε σε μικρο ταψί που μόλις να τα χωράει ,ισομοιράζουμε την ζάχαρη στην καρδιά κάθε μήλου και ραντίζουμε με τον χυμό πορτοκαλιού
τοποθετούμε κάπου ενδιάμεσα στην τρυπούλα κ την κανέλα,σκεπάζουμε τα μήλα και με λαδόκολλα κ αλουμινόχαρτο ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά ,αφαιρούμε το σκέπασμα κ ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και περιχύνουμε με ένα κουτάλι τα μήλα με το σιρόπι του ταψιού συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά [ θέλει καμιά ώρα]τα σερβίρουμε ζεστά ως κομπόστα,ή κρύα με παγωτό ,ή χτυπημένη κρέμα για επιδόρπιο!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου