Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Η Σαουδική Αραβία θα αποκεφαλίσει 20χρονο για αθεϊστικά σχόλια στο διαδίκτυο

Η Σαουδική Αραβία θα αποκεφαλίσει έναν άνδρα που κατηγορήθηκε ότι αποκήρυξε το Ισλάμ και έκανε «δυσφημιστικά» σχόλια για τον Προφήτη Μωάμεθ.

Οι Αρχές συνέλαβαν τον Αχμάντ Αλ Σάμρι το 2014, επειδή ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο όπου εξέφραζε τις απόψεις του.
Τον έπιασαν σχεδόν αμέσως, με τις κατηγορίες της αθεΐας και της βλασφημίας και δικάστηκε σε θάνατο τον Φεβρουάριο του 2015.
Ο Αλ Σάμρι, που είναι ένας νεαρός κοντά 20 ετών, είναι από την πόλη Χαφάρ Αλ Μπατίν στα ανατολικά της Σαουδικής Αραβίας.
Για να τη «γλιτώσει» ο Αλ Σάμρι ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ όταν έκανε τα σχόλια στο Twitter, αλλά δεν έπεισε.
Σύμφωνα με τον θρησκευτικό νόμο της Σαρία, η αθεΐα ή η αποστασία από το Ισλάμ καταδικάζονται σε θάνατο, όπως με θάνατο τιμωρείται και η προσβολή στον Προφήτη.
Η καταδικαστική απόφαση αναφέρει ότι βρέθηκε ένοχος αθεΐας.
Μέσα στο 2016 η Σαουδική Αραβία εκτέλεσε 154 θανατοποινίτες.
Το δικαστικό σύστημα της Σαουδικής Αραβίας αποτελείται από ιεροεξεταστές που έχουν «σπουδάσει» σε θρησκευτικά σεμινάρια και έργο τους είναι η διατήρηση της Σαουδικής Αραβίας ως ισλαμικού κράτους.
Εκτός από τους υποστηρικτές του νεαρού «άθεου» υπάρχουν και εκείνοι που επικροτούν την καταδίκη του.
Πολλοί Σαουδάραβες ισλαμιστές έγραψαν στο Twitter ότι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τον αποκεφαλισμό του σε ζωντανή μετάδοση (live streaming) στο διαδίκτυο.
Δείτε τα βίντεο που θα του κοστίσουν το κεφάλι του:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις