Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Σκόπια: Ο απερχόμενος πρόεδρος του Κοινοβουλίου δεν αναγνωρίζει τον νεοεκλεγέντα

«Ο Βελιανόφσκι δεν αναγνωρίζει τον Τζαφέρι, το SDSM δεν αναγνωρίζει τον Βελιανόφσκι»

«Το Κοινοβούλιο έχει νέο πρόεδρο που εξελέγη σύμφωνα με τους κανόνες, τους νόμους και το Σύνταγμα, από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία», ανακοίνωσε το κόμμα της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης- SDSM απαντώντας σε δηλώσεις του απερχόμενου προέδρου του Κοινοβουλίου και
μέλους του VMRODPMNE, Τράικο Βελιανόφσκι, ο οποίος δήλωσε στα ΜΜΕ ότι δεν αναγνωρίζει τον νεοεκλεγέντα Ταλάτ Τζαφέρι.
«Η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε, θα συνεχισθεί για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης. Αυτή θα απηχεί την βούληση της πλειοψηφίας των πολιτών η οποία αποφασίζει και, όχι, μιας ομάδας  κακοποιών και εγκληματιών.
»Ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης  είναι το κορυφαίο εθνικό συμφέρον και κκάθε ενέργεια σε βάρος των εθνικών συμφερόντων είναι πράξη αντισυνταγματική η οποία τιμωρείται.
»Ο Τράικο Βελιανόφσκι βρίσκεται υπό τον άμεσο έλεγχο και συμμετέχει στο σενάριο του Νίκολα Γκρούεφσκι ενθαρρύνοντας τις εντάσεις, τις διαιρέσεις και το μίσος.
Επί μήνες παραβιάζεται ο Κανονισμός Διαδικασίας του Κοινοβουλίου μη επιτρέποντας τη δημοκρατική διαδικασία για την εκλογή του νέου προέδρου και της νέας κυβέρνησης. Αυτή είναι μια αντισυνταγματική θέση που θέτει σε κίνδυνο την πολιτική διαδικασία και τα εθνικά συμφέροντα», αναφέρει η ανακοίνωση του SDSM.
Προσθέτει, ακόμη, ότι ο Βελιανόφσκι μαζί με τον Νίκολα Γκρούεφσκι, τον Γκιόργκε Ιβάνοφ και τον διευθυντή ασφάλειας, Τσάφκοφ, είναι οι κύριοι ένοχοι των αποπειρών δολοφονιών σε βάρος βουλευτών και της βίας κατά των δημοσιογράφων και εργαζομένων στο Κοινοβούλιο.
(novatv.mk)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις