Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Άλλο ένα τουρκικό σύστημα που απαιτεί παρακολούθηση (vid.)

H τουρκική FNSS Savunma Sistemleri προχώρησε στην αποδέσμευση περισσοτέρων πληροφοριών για το νέο μέσο άρμα μάχης τύπου Kaplan MT (Τίγρης), το οποίο κατασκευάζει με την κρατική ινδονησιακή PT Pindad στην
IDEF 2017.
Θεωρείται από τα πλέον σύγχρονα στην κατηγορία του, με πλήρως ηλεκτρονικά ελεγχόμενη μετάδοση κίνησης, και λόγο ισχύος/βάρους περίπου 20 ίππους/τόνο (ανάλογα με το τελικό επίπεδο προστασίας), όπως αναφέρει στον ιστοχώρο του το περιοδικό Πτήση & Διάστημα.
Η ανάρτησή του φέρει έξι τροχούς με ράβδους στρέψης, ενώ η εμβέλειά του φτάνει τα 450 χιλιόμετρα. Η μέγιστη ταχύτητα είναι 70 km/ώρα. Διαθέτει ψηφιακό ΣΕΠ που επιτρέπει βολές με πολύ μεγάλες ταχύτητες, ενώ εξοπλίζεται με πύργο CMI Cockerill 3105 και πυροβόλο 105mm Cockerill, καθώς και ομοαξονικό πολυβόλο 7,62 mm.
Να υπενθυμίσουμε, ότι τον Νοέμβρη του 2016 είχε εγκαινιαστεί η νέα μονάδα συμπαραγωγής στην Ινδονησία της ελληνικής εταιρείας Θέων Αισθητήρες, σε συνεργασία με την ινδονησιακή εταιρία που συνεργάζεται με την τουρκική FNSS στο πρόγραμμα του MMWT (Modern Medium Weight Tank).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις