Ο σολωμός αφού ψήθηκε όσο πρέπει στον ήλιο, φόρεσε την χρυσαφιά μπέρτα του και ξάπλωσε αναπαυτικά στο πιάτο του! Η συνέχεια στα
στομάχια σας!!! Κουζίνες αμέσως!!
Υλικά
2 φέτες σολωμού
Για τη σάλτσα Hollandaise:
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. λευκό ξύδι
2 κ.σ. λευκό κρασί
50 ml νερό
3 κρόκους αυγών
250 γρ. λιωμένο βούτυρο
1 κ.γ. λεμόνι
αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Για το σολωμό
Πλένετε, αλατίζετε ελαφρά και τον ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 10′ περίπου από κάθε πλευρά.
Για τη σάλτσα hollandaise
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια το πιπέρι, το κρασί, το νερό και το ξίδι και τα σιγοβράζουμε για λίγο.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ.
Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε πάνω από μπεν μαρί, μέχρι να σφίξει η σάλτσα.
Προσθέτουμε το βούτυρο πολύ σιγά και όταν η σάλτσα μας δέσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε περνώντας το μείγμα από ψιλό σουρωτήρι.
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Οικογενειακή μπίζνα είχε στήσει ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης στην Κρήτη, που πιάστηκε στη «φάκα» του ελληνικού FBI για το «πάρτι» ...
-
Όσο κι αν προσπαθήσει κανείς να το δει ψύχραιμα, υπάρχει ένα σημείο όπου η λογική σταματά να συνεργάζεται.
-
Δραματική εξέλιξη πήρε η υπόθεση του ξυλοδαρμού ορθοπαιδικού γιατρού από 45χρονο ασθενή - μποξέρ στο νοσοκομείο του Αιγίου, καθώς ο ασθενής...
-
Αυτοψία στο χώρο της εγκατάστασης των επτά πρώτων «έξυπνων» καμερών παρακολούθησης κυκλοφορίας, στη συμβολή των Λεωφόρων Ποσειδώνος και Αλ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου