Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Υποδιοικητής ΕΦΚΑ: Τον Δεκέμβριο οι επιστροφές εισφορών σε συνταξιούχους

Με τις συντάξεις του Δεκεμβρίου θα επιστραφούν αναδρομικά οι εισφορές ασθενείας, που είχαν αδίκως παρακρατηθεί σε χιλιάδες συνταξιούχους.


Οπως είπε ο  υποδιοικητής του ΕΦΚΑ Δημήτρης Τσακίρης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 η επιστροφή των χρημάτων θα γίνει με την πληρωμή της σύνταξης Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τον κ. Τσακίρη τα χρήματα θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και το ποσό θα δοθεί εφάπαξ. 

Σύμφωνα με τον κ. Τσακίρη τα χρήματα θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και το ποσό θα δοθεί εφάπαξ. 

Οι επιστροφές αφορούν σχεδόν το σύνολο των 2,6 εκατ. συνταξιούχων και η συνολική υποχρέωση του ΕΦΚΑ εκτιμάται σε περίπου 300 εκατ. ευρώ ενώ για κάποιες χιλιάδες συνταξιούχων τα ποσά επιστροφής αρχίζουν από 1.000 και φτάνουν έως τις 3.000 ευρώ.

Πρόκειται για εισφορές υγειονομικής περίθαλψης που υπολογίστηκαν στο σύνολο των συνταξιούχων επί του μεικτού ποσού της κύριας σύνταξής τους, χωρίς να αφαιρούνται τα ποσά που αντιστοιχούν στις μειώσεις των νόμων 4024/2011, 4051/2011 και 4093/2012.

Για το θέμα υπήρξαν δικαστικές αποφάσεις που δικαίωσαν τους συνταξιούχους ενώ και η Πολιτεία έχει παραδεχθεί ότι η εισφορά υγειονομικής περίθαλψης συνταξιούχων εισπράχθηκε αχρεωστήτως, γιατί υπολογίστηκε στο ακαθάριστο ποσό των καταβαλλόμενων συντάξεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις