Υλικά
Αυγά 6 τεμ
Πατάτες 4 τεμ
Λουκάνικα χωριάτικα 3 τεμ
Ελαιόλαδο 1 κούπα
Δυόσμος φρέσκος 5-6 φύλλα
Αλάτι - Πιπέρι
Οδηγίες
Κόβουμε τις πατάτες ροδέλες και τις τηγανίζουμε ελαφρά στο ελαιόλαδο. Κόβουμε τα λουκάνικα σε χονδρά κομμάτια και τα σοτάρουμε. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε τον δυόσμο ψιλοκομμένο και ενσωματώνουμε τα υπόλοιπα υλικά (η ποσότητα των υλικών επαρκεί για γεύμα τεσσάρων ατόμων). Στο τηγάνι που τηγανίσαμε τις πατάτες, αφήνουμε τόσο λάδι όσο χρειάζεται για να καλύψουμε τον πάτο της φρουτάλιας και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ, το διαμορφώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα και τοποθετούμε το καπάκι. Μετά από 3 περίπου λεπτά και με την βοήθεια ενός ρηχού πιάτου την γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, τοποθετούμε πάλι το καπάκι και την ψήνουμε για άλλα 3 με 4 λεπτά. Η φουρτάλια είναι έτοιμη για σερβίρισμα..
Την συνταγή, καθώς και την φωτογραφία για φουρτάλια Άνδρου, μας έδωσε ο κύριος Ιωάννης Ξένος τον οποίο ευχαριστούμε ιδιαιτέρως…
Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Ιωαννα Κουσκουση. Τον ταπωσα τον Κασσελακη…
-
Καλαμάτα: Η στιγμή που ο ψαροντουφεκάς ανοίγει τον σάκο και αφήνει τους πάντες με το στόμα ανοιχτό
-
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Κουνγκ Φου, Najm Al-Din Akioz, ξεδιπλωσε μια Παλαιστινιακη σημαία κ χόρεψε τον χορό της Dabka στην τελετή απονομής
-
Τι πίστευε ο Άδωνις; Ότι τα "ανθρωπάκια" δε θα απαντήσουν; Ότι θα τον φοβηθούν; Τα "ανθρωπάκια" σου απάντησαν Άδωνι.
-
Παρά τις διορθώσεις επι διορθώσεων, της νέας Συνθήκης Πανδημίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, καταργήθηκε λόγω του αυξανόμενου αριθμού ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου