Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Γ. Τόλιος: Οι φορολογικοί παράδεισοι, αποκαλύπτουν το απαίσιο πρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού…


Γ. Τόλιος: Οι φορολογικοί παράδεισοι, αποκαλύπτουν το απαίσιο πρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού…

Γ. Τόλιος. «Οι φορολογικοί παράδεισοι, αποδείχνουν την προκλητική φοροδιαφυγή της οικονομικής ελίτ, που αποτελεί την άλλη όψη της προκλητικής “φορολεηλασίας” των λαϊκών στρωμάτων»

 


Με αφορμή τα δημοσιεύματα των «Paradise Papers», ο Γιάννης Τόλιος, μέλος της Π.Γ. της «Λαϊκής Ενότητας» (ΛΑΕ) και υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής, τόνισε ότι: «Οι φορολογικοί παράδεισοι, αποκαλύπτουν το απαίσιο πρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού, που από τη μια, δημιουργεί φορολογικούς παραδείσους… για τους οικονομικά ισχυρούς και από την άλλη, ακολουθεί σταθερά πολιτική φορολεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων». 
Είναι πράγματι «σουρεαλιστικό», ο κ. Τσίπρας να καταγγέλλει από τη μια την «παγκόσμια ελίτ» που αποκρύπτει τα πλούτη της σε φορολογικούς παραδείσους, ενώ την ίδια στιγμή, αποσιωπά και συγκαλύπτει τους εκλεκτούς της οικονομικής και πολιτικής ελίτ, στις λίστες «Λαγκάρντ» και «Μπόγιαρνς», και εφαρμόζει πιστά με τις οδηγίες των υπερεθνικών αφεντικών, Μνημονιακά μέτρα φορολογικής εξόντωσης των μισθωτών, συνταξιούχων και των λαϊκών στρωμάτων.! Το ίδιο υποκριτικές και «κούφιες» είναι οι καταγγελίες και οι «κατάρες» της ΝΔ κατά της κυβέρνησης και των φοροφυγάδων, τι στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης προβάλλει ως καθαρόαιμος εκπρόσωπος της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, η οποία παράγει ασταμάτητα, κάθε μέρα, κάθε χρόνο, την άνιση φορολογική μεταχείριση σε όφελος των πλουσίων και την υπερφορολόγηση του ελληνικού λαού.
Η απάντηση είναι μία και βρίσκεται στην ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, με στόχο, μεταξύ άλλων, την ουσιαστική πάταξη της φοροδιαφυγής και φοροκλοπής, ιδιαίτερα στο πεδίο του λαθρεμπορίου, τη φορολόγηση των «τριγωνικών συναλλαγών» των πολυεθνικών, την κατάργηση των φορολογικών προνομίων της ολιγαρχίας, τον έλεγχο της μεταφοράς κεφαλαίων και κερδών σε off-shore εταιρίες, καθώς τη μείωση ταυτόχρονα της φορολογίας στα μικρά και μεσαία εισοδήματα, κά. Ασφαλώς μια τέτοια πολιτική, θα είναι έργο μια πραγματικής λαϊκής κυβέρνησης και οι αυξανόμενες αντιστάσεις στα Μνημονιακά μέτρα, αποτελούν το αναγκαίο όχημα για τον ερχομό της. 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις